V. Urbonas tikina, kad jau daug metų visas pasaulis žino, kad folio rūgšties vartojimas nuo pirmųjų nėštumo dienų apsaugo nuo nervų vamzdelio defektų, tad į jos vartojimą derėtų atkreipti didelį dėmesį.

„Būtent folio rūgštis, 400 mg ar daugiau per parą. Kai kuriose šalyse ji net dedama į miltus, kad jos gautų visi gyventojai ir ypač tos, kurių nėštumas buvo neplanuotas“, – sako ekspertas.

Taip pat, anot V. Urbono, svarbu gauti pakankamai geležies ir vitamino B12, atkreipti dėmesį į žuvies vartojimą.

„Žuvis yra labai puikus produktas, tačiau daugelis jūrų ir vandenynų yra užteršti įvairiais organiniais teršalais. Tad nėščiajai rekomenduojama žuvį vartoti ne daugiau kaip 2 kartus per savaitę. Žinoma, jei vartojama ekologiška žuvis, tuomet galima ją vartoti nors ir kasdien“, – supažindina jis.

Jau gimus vaikui, svarbu pirmaisiais gyvenimo metais stengtis neleisti vaikams gerti saldintų gėrimų, vartoti cukraus ir sulčių, vis dėto V. Urbonas: „Sultys taip pat yra pakankamai saldus gėrimas, turintis daug kalorijų. Geriau vartoti vaisius, daržoves. (...) Duoti įvairiapusį maistą, kuris užtikrins sveiką vaiko augimą.“

Plačiau – laidos įraše.