Štai u-shape.co.uk įkūrėjos Nadyos Fairweather rekomendacijos, padėsiančios išsaugoti raumenų elastingumą, rašo „Daily Mail“.

Atsigulkite ant nugaros, kelius suimkite rankomis, pėdas laikykite prispaustas prie grindų. Kairę pėdą dėkite už dešinės kojos kelio, pro tarpą tarp kojų kiškite kairę ranką ir apglėbkite abiem rankomis dešinės kojos kelį. Dešinės kojos pėdą kelkite nuo grindų. Turėtumėte pajausti malonų tempimą šlaunyse ir sėdmenyse.

Fiksuokite pozą 10-30 sekundžių, priklausomai nuo to, kiek laiko jums reikia, kad pasijaustumėte tokioje padėtyje patogiai. Tada kojas apkeiskite ir viską pakartokite. Kasdien taip turėtumėte daryti po 15 minučių.

Ką valgyti?

Jei norite pagerinti kūno lankstumą, nepamirškite organizmo „pamaitinti“ produktais, padėsiančiais raumenims atsipalaiduoti ir susitraukti tinkamai.

Jei jūsų organizmui trūksta mineralų – magnio, kalcio ar kalio – gali varginti mėšlungis ar spazmai.

Daug magnio sudėtyje turi tamsios lapinės daržovės, pavyzdžiui, špinatai ar lapiniai kopūstai, dar – riešutai ir kruopos, pavyzdžiui, bolivinė balanda. Jei stinga kalcio, vartokite daugiau nepasterizuoto pieno produktų – sūrio ar kefyro. Dar rekomenduojama valgyti daugiau migdolų. Žinoma, būtų neteisinga pamiršti apie avokadus ir bananus, kurių sudėtyje gausu kalio ir magnio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)