1. Žaidimai. Turintys „Playstation“, „Xbox“ ar „Wii“ gali ne tik „sportuoti“ žaisdami kompiuterinius žaidimus, bet ir sportuoti iš tikrųjų. Konsolėms kuriami specialūs fiziniu aktyvumu paremti žaidimai, kurie krūvį parenka pagal žaidėjo ūgį, svorį ir norimą kalorijų sudeginimo kiekį: tai, kaip juda žaidėjas, seka specialūs davikliai. Taip pat galima rinktis iš plataus komandinių užsiėmimų spektro, pradedant šokiais, baigiant tenisu ir boksu. Vienas žaidimas kainuoja 10-70€ , tačiau tai – ilgojo laikotarpio investicija, nes jį įsigysite keletui metų.

2. Treniruoklių salės. Jei mėgstate tobulinti kūną specialioje treniruoklių salėje, tačiau nenorite per mėnesį tam skirti didelės dalies savo atlyginimo – rinkitės ekonomišką variantą. Sporto centrų įvairiuose miestuose apstu ir kainos juose tikrai ne visada būna aukštos. Pavyzdžiui Vilniuje esančio „Lemon Gym“ tinklo klubai pirmąjį apsilankymą salėje dovanoja už simbolinį 1€ mokestį, o mėnesinis abonementas kainuoja mažiau nei 20 €/mėn. Kitaip tariant, sportuoti čia kainuoja pigiau nei 1€ per dieną.

3. Pasivaikščiojimai. Atsisakykite automobilio ir į darbą eikite vis nauju keliu. Jei atstumas, kurį turite įveikti, neviršija kelių kilometrų, nešokite į viešąjį transportą. Pamirškite ir liftą – laiptai ne tik padidins ištvermę, tačiau ir sustiprins širdies veiklą. Vaikščiojimas ne tik nieko nekainuoja, tačiau ir padeda sutaupyti. Be to, malonūs pasivaikščiojimai su šeimos nariais ar draugais, ne tik gerai pailsina, bet ir stiprina tarpasmeninius santykius.

4. Komandiniai žaidimai. Krepšiniui, tinkliniui ar futbolui nebūtinai reikalingos lauko aikštelės. Žaisti galima šiltose patalpose, kurių nuoma, subūrus bendraminčių komanda, vienam žmogui gali kainuoti tik 1-3 € valandai. Komandinių žaidimų metu ne tik sustiprinsite savo kūną, tačiau ir turėsite progą nuolat susitikti su pasiilgtais bičiuliais.

5. Sportas namuose. Jei pasitikite savo ryžtingu nusiteikimu ir valia – mankštinkitės namuose. Virtualioje erdvėje gausu mankštos patarimų, video medžiagos bei subalansuotų treniruočių planų. Galite rasti ne tik nemokamų programų, tačiau ir už simbolinę kainą gauti žymiausių pasaulyje sporto instruktorių patarimų. Nuskriausti neliks ir išmaniųjų telefonų naudotojai. Įvairiose programėlėse įvedus savo fizinius duomenis Jums bus pateiktas savaitės ar net mėnesio treniruočių planas, kurio intensyvumas priklausys tik nuo Jūsų norų. Sportuodami savarankiškai būkite atidūs, kad nežinodami, kaip taisyklingai atlikti pratimą, nepakenktumėte sau.

Dar geresnių rezultatų pasieksite ne pasirinkę tik vieną iš šių būdų, bet derindami kelias aktyvaus laisvalaikio praleidimo formas. Netruksite pastebėti teigiamus rezultatus – ne tik sąskaitoje, bet ir fizinei savijautai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją