Dar buvo Cool Water (vėsus vanduo), kurie kvepia vėsiu vandeniu („Užkalnis: aš sugebu iš visko gręžti, sunkti ir išmušinėti pinigus”)

Bet šiaip kvepalų pavadinimai dažniausiai yra tingūs ir, rodos, dirbtinio intelekto sukurti, kai turėtų generuoti svajones ir asociacijas.

Dabar buvo kitaip: kvepalų namai Imaginary Authors (įsivaizduojami autoriai) turi kvepalų seriją, ir jie pavadinti literatūriniais vardais, kur asociacijos labai neapibrėžtos, tačiau palieka daug vietos vaizduotei.

„Vakarykštė migla”, „Kiekviena audra - kaip serenada”, „Lėti sprogimai”, „Įsibrovėlio memuarai”, „Lapė gėlyne”.

Aš pasirinkau „Širdgėlos iškyšulį” (Cape Heartache) - ne tiek dėl širdgėlos, bet todėl, kad „iškyšulys” man signalizuoja tolimus kraštus, kaip Gerosios Vilties iškyšulys Pietų Afrikoje, arba Baimės Iškyšulys (Cape Fear), taip vadinosi 1991 metų trileris.

Užkalnio kvepalai

Ir nesuklydau, nes aprašymas - tai nuoroda į JAV šiaurės vakarus Ramiojo vandenyno pakrantę (tai, kas angliškai vadinama Pacific Northwest) - tuos miškus, uolas, tuščius paplūdimius Oregono ir Vašingtono valstijose. Ten gyvena didelė mano širdies dalis.

Kvepalų autorius yra Josh Meyer, Imaginary Authors prekės ženklo kūrėjas. Josh yra žmogus iš Portlendo, Oregono valstijoje - nuo jaunystės jis mėgo viskį, literatūrą, maistą, cigarus ir muziką (visai, kaip aš), o paskui pradėjo kurti kvepalus.

Širdgėlos iškyšulys, Cape Heartache, yra medžio ir spygliuočių kvepalai - kvepia Kalėdų eglute, kankorėžiais, pušies žieve, ir netikėtu, keistu priedu: braškėmis ir vanile. Jei jums tai atrodo, kaip labai keista kombinacija, tai man irgi. Kažkoks desertas medinėje kalnų trobelėje, gal sūrio pyragas su braškėmis.

Bet pagrindas yra vis dėlto pušis. Man priminė du mano mėgstamus kvapus: senąjį Ralph Lauren Polo, nuo kurio kažkada prasidėjo mano parfumerijos istorijos, ir Hinoki iš Comme des Garcons („Užkalnis: kvepiu kaip japoniška medžio vonia”)

Nepaprastai gerai. Negaliu garantuoti, kad jums patiks (kankorėžiai su braškėmis yra ne kiekvienam), bet jeigu patiks, negalėsite sustoti purkštis šiuo kvapu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)