Kvepalus pardavinėjo kirpykloje mano name, Aguonų gatvėje Vilniuje: kaip tikras vyras, vengiu naudotis programėlėmis ir telefonais, ir man labai patinka, kai gali užeiti ir užsirašyti kirpimui ir barzdos tvarkymui tiesiog atėjimo būdu. Kirpyklos pavadinimo nesakysiu, kad nebūtų reklamos, bet galiu paminėti, kad kitoje gatvės pusėje yra Oksanos Pikul grožio namai, kur aš nevaikštau, nes mano grožio padidinti jie negali: ir taip esu tobulai atrodantis vyriškis. Nors nebandžiau, reikės pagalvoti apie tai.

Kvepalus gamina lietuviška kompanija pavadinimu Maar, ir jie, pasirodo, jau šituo užsiiminėja daugiau, nei dešimtmetį (gyveni ir mokaisi). Aš pasirinkau „Nights in Morocco“ (naktys Maroke), nes jie pagal stilių atitinka tai, ką prisimenu labai mėgęs anksčiau: šiltus, odos ir smilkalų kvapus, šiek tiek rytietiškus, bet ne to arabiško stiliaus, kurį galima nusipirkti, sakykim, iš Omano parfumerijos namų „Amouage“, o tokius labiau afrikietiškus.

Nights in Morocco

Kvapas prasideda nuo vos juntamos privalomos bergamotės ir kardamono prieskonio, ir čia pat marokietiška oda (ne tokia agresyvi ir dominuojanti, kaip mano labai mėgstamuose „Morrocan Leather“ iš parfumerijos namų Memo, apie kuriuos esu rašęs DelfiUžkalnis: mano stipriausias ir brangiausias kvapas iškerta visus“), ir švelnus agarmedis ir muilinas indiškas vetyveris (auksabarzdis). Yra šiek tiek, labai nedaug, cinamono: vis tas marokietiškos puotos džiaugsmas, kur maisto prieskoniai jungiasi su parfumerija. Jokio lipnaus saldumo.

Nights in Morocco

Bendras įspūdis – labai šiltas, apgobiantis ir raminantis. Taip, tai tikra arabiška šiaurės Afrika. Iškart užsimanau atostogų kur nors, kur šiltas vėjas naktį glosto lyg bučiniais, lyg švelnių pirštų prisilietimais.

Keturiasdešimt devyni eurai už flakoną neatrodo brangu, kol nepagalvoji, kad flakone – tik 15 mililitrų. Ar tai reiškia, kad šimto militrų flakonas kainuotų virš trijų šimtų eurų? Reiškia. Geri kvepalai ir neturi būti pigūs. Puiki pakuotė: burbuliukinis sidabrinis vokas ir jame – juodo balto vaizdo atvirukas (šiuo atveju, apie Maroką ir jo dykumą).

Ar gali būti, kad norėsiu nusipirkti visus jų kvapus? Labai galimas daiktas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)