Žinot, kokia paslaptis? Nebijoti amžiaus ir nieko nevaizduoti.

„Apkabinsiu ją ir pamilsiu“, kalbėjo Antikos filosofas Seneka apie senatvę.

Ruduo irgi turi tą amžiaus ir senėjimo spalvą. Rudi ir geltoni lapai, šaltukas ir ankstyvos sutemos. Visada mylėjau rudenį.

Odekolonas, apie kurį kalbėsiu šiandien, yra 2005 metų kūrinys, jam jau greit du dešimtmečiai, ir jis savo esme labai amerikietiškas ir labai rudeninis, ne tik dėl flakono formos ir skysčio spalvos. Tai kvepalai Signature iš JAV mados namų Kenneth Cole.

Jį sukūrė Niujorko meistras vardu Frank Voelkl, gimęs Vokietijoje, kuri jam davė neištariamą pavardę, ir augęs Prancūzijoje ir Olandijoje – Paryžius, sakė jis, jam įkvėpė entuziazmą kvapams.

Voelkl yra sukūręs genialius Le Labo – Santal 33, ant kurių flakono yra mano vardas (na, ne tik mano), ir kurie taip sužavėjo Ameriką, kad jų yra net 1000 ml flakono variantas.

Kaip pasiekiamas Niujorko rudens kvapas? Atsiveria lengvu greipfruto citrusu, pipirais ir kardamonu, ir tada, kad ir kaip būtų keista, groja gėlės: vandens lelijos, melancholiškos ir nostalgiškos, ir dar ten rudeninis espresso kavos aromatas iš tik ką išgerto puoduko.

Ir bazėje – ramybė: medis, papiruso lapai, gintaras ir šiek tiek pačiulio aliejaus su vos lašeliu egzotikos.

Tai geltoni lapai, tai žmones, pradėję rengtis šiltesniais rūbais, tai laužai ir kibirkštys, grybai miške ankstų rytą, samanos ir nebekaršta saulė. Tobulas gyvenimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)