Šį kvapą sugalvojau aprašyti, dairydamasis į pušis, spyglius ir smėlį Nidoje (sezonas dar nesibaigė, varykit visi, dabar geriausias laikas).

Atelier Oblique yra labai nišiniai kvepalai iš Berlyno (nors kūrėjai, kaip dažniausiai būna, yra visgi Prancūzijoje, ir pačios sultys gamintos Prancūzijoje). Apie šiuos parfumerijos namus jau esu rašęs (“Užkalnis: kvapas medinis, kaip ir mano gyvenimas”).

Kvepalus Saint, “šventasis” arba “šventoji” (vienodai tinkamus vyrams ir moterims) sukūrė labai produktyvi (beveik šimtas parduodamų kvapų) ir kartu per menkai pašlovinta kūrėja Sidonie Lancesseur, specialistams žinoma, kaip paprastų kvapų (jos kūriniai dažniausiai aiškūs, kaip Mocarto melodijos) ir tuo pačiu labai elegantiškų kompozicijų meistrė. Dabar ji dirba vienoje didžiausių pasaulio kvepalų ir skonių gamybos kompanijų, Robertet, kurios centrinė būstinė, neišvengiamai, yra Grasse mieste, prie Nicos ir Kanų. Grasse yra pasaulio parfumerijos sostinė, bet jūs jau tai žinote.
Kvapas prasideda nuo populiariausio parfumerijoje citruso (bergamotės), bet tai vienintelis konvencinis dalykas šiame kvape.

Iškart po citruso įsijungia kedras, naujo odinio portfelio ir gintaro aromatai - nors paprastai odą ir kedrą palieka bazei, kaip fiksatorius. O bazėje - ne per saldi vanilė, tabakas (greičiausiai pypkės tabakas, vis dėl tos kombinacijos su vanile) ir muskusas.

Struktūrine prasme tai nesudėtinga kompozicija, tačiau tuo pat metu daugiasluoksnė ir nuolat pasisukanti kitu kampu. Taip pat labai priklausys nuo dėvinčiojo odos rūgštingumo, kaip ji pasireikš kiekvienu atveju.
A. Užkalnio kvepalai

Tai tikrai vakarinis kvapas: gundymas, žmogaus artumas, pažintis, įsimylėjimas (arba ne). Vasaros naktys Prancūzijoje, ruduo Berlyne, žiemos meilė Niujorke arba bet kur, kur jums yra romantinių prisiminimų. Kažkada manęs klausė, koks kvapas man yra stipriausia erotikos išraiška, ir aš sakiau, kad nežinau. Kvapuose viskas asmeniška. Dabar manau, kad ši kompozicija galėtų būti tai.

Neieškokite čia būtinai laimingos meilės, nors, aišku, visaip gali pavykti. Arba nepavykti.
Flakonas kainuoja saikingai, 140 EUR (Lietuvoje). Kitose šalyse kaina gali skirtis, bet nedaug. Rekomenduoju, jeigu turite poreikį įnešti šiek tiek erotikos į savo šventą gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)