Apie vieno talentingo olandų žurnalisto (panašaus į mane, nes labai gerai rašė apie parfumeriją, prieš pradėdamas pats kurti kvepalus), YVRA 1965, esu rašęs čia, DELFI (“Užkalnis. Dovana vyrams – kvepalai apie automobilį ir odinius krėslus”). Tas vyras vardu Yvo Van Regteren Altena, ir YVRA yra jo inicialai.

HUNQ kvepalai iš Amsterdamo (pagaminti Prancūzijoje, bet gamyba nesvarbu, svarbu, kieno idėja) pavadinimu daro aliuziją į anglišką žodį hunk, kuris reiškia gražiai nuaugusį, treniruotą ir seksualiai patrauklų vyrą, tinkamą reklamuoti apatiniam trikotažui - taigi, kažkuo primena mane.

Kvepalus reklamuoja vaizdai su vyrais modeliais, kurie dažniausiai yra be drabužių ir kvepalais kukliai, bet minimaliai slepia pimpalus nuo fotokameros. Daugiau jie neslepia nieko.
Negaliu sakyti, ar tai yra gera reklama, bet bent jau pastebima.

Šiandien kalbame apie Hunq #003 Carpenter. Carpenter yra dailidė. Serijoje dar yra barmenas, sodininkas, gelbėtojas (tas, kuris paplūdimyje) ir automechanikas.

Ar žinote, kuo skiriasi dailidė nuo staliaus? Dailidė yra daro stambius darbus. Stato medinius namus. Stalius yra dailidės preciziškesnis, tikslesnis variantas - gamina baldus. Angliškas žodis, reiškiantis dailidę, yra retai vartojamas: joiner. Dabar būsite dar kažką išmokę.

Dabar apie patį kvapą: žinoma, lengva atspėti, kad jame itin gausu medžio, bet jis užsaldintas ir pagardintas prieskoniais. Atsiveria pipirais, kardamonu, morkomis (tiksliau, saldžiu morkų pyragu), cinamonu, imbieru. Įmesta šiek tiek benzoino, ypatingų sakų, kurie kvepia šokoladu, karamele, migdolais, kavos pupelėmis ir medumi, taip pat sintetinės formulės ambroksano (ambros) Iso E Super, kuri kvepia neapibrėžtu medžiu su muskuso prieskoniu (muskusas - tai tokia gyvulinio kvapo formulė, anksčiau buvo gaunama iš elnio išskyrų, kuriomis jis žymi savo teritoriją). Apie Iso E Super yra sakoma, kad kvapas primena šviežiai vyriškais syvais aptaškytą ką tik nuobliuotą medinę lentą, ir atsiprašau, jei jums tai nepadoru, bet mes kalbame apie kvapus, ir moksle reikia kalbėtis, kaip yra.
A. Užkalnio kvepalai

Apskritai, lytinių išskyrų kvapai yra dažnai naudojami parfumerijoje, tik dėl rinkodaros priežasčių apie tai nekalbama: daugiau kalbama apie “kūnišką kvapą”, “gyvulinį kvapą”, o “rūgštus, smūgiuojantis jūros kvapas” yra parfumerių eufemizmas tam moters aromatui, kuriuo Lietuvoje buvo gardinami bulviniai traškučiai, ir paskui kilo pasipiktinimas.

O toliau kvepaluose Hunq Carpenter pasirodo visa puokštė medienos: Teksaso kedras (kvapnesnis), Virdžinijos kedras (sausesnis, santūresnis, šaltesnis), sandalmedis ir, žinoma, šiek tiek narkotinių pačiulių, bendram įspūdžio sustiprinimui.

Kvapas tik iš tolo primena puikią Le Labo kompoziciją Santal 33 (“Užkalnis pagaliau išvydo savo vardą ant kvepalų buteliuko”), kuris yra sausas ir grynai šokiruoja drožlėm, pjuvenom, lentpjūve - tačiau Hunq Carpenter prikrauta tiek valgomų skanėstų, kad supranti, jog jis taiko į tą variantą, kai moteris sako vyrui: “tu taip skaniai kvepi, aš noriu tave suvalgyti”.

Labai skanus ir sudėtingas modernaus medinio kvapo variantas už šimtą penkiasdešimt eurų. Aš noriu susipirkti visus penkis, jei tik pajėgsiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją