Ir dar man labai daug reiškia Kalėdų kvapai.

Kuo jums kvepia Kalėdos? Mandarinais ir eglių šakomis, žvakutėmis, karštu vynu (nealkoholiniu, žinoma), apelsinų žievelėmis? Kalėdų sudėtinės dalys labai tradicinės ir atpažįstamos, todėl ir Kalėdų kvepalai (beje, jie niekada nevadinami jokiais specialiais pavadinimais, susijusiais su šia švente) yra gana lengvai suprantami.

Esu rašęs apie labai Kalėdomis kvepiančius Hugo Boss Dark Blue: „Kaip Užkalnis kvepėjo tada, kai dar mylėjo Lietuvą“; taip pat ir apie apelsininius kvepalus iš Hermes: „Užkalnis: net aš, toks mielas, nekvepiu skaniau už brangius apelsinus“ – ir taip pat rašiau apie labai nustebinusius Farmacia SS.Annunziata 1561 – Vita Nova („Užkalnis. Kvepalai tokie nišiniai, kad jų net nedrįs klastoti“). Jie kvepia gvazdikėliais.

Iš tos pačios Florencijos parfumerijos laboratorijos kilę ir šios dienos kvepalai, pavadinti Anniversary (tai angliškai reiškia sukaktį). Kodėl italai vadina savo kvepalus angliškais pavadinimais? Kad būtų geriau juos pardavinėti. Italai nesibara, kai kas nors yra pavadinama angliškai. Taip elgiasi tik lietuviai.

Farmacia SS.Annunziata 1561 Anniversary

Jie skirti ir vyrams, ir moterims (kaip ir pačios Kalėdos) ir vienodai patiks ir vieniems, ir kitiems. Arba nepatiks. Nes nebūnma tokių kvepalų, kurie visiems patiktų.

Atsiveria kvepalai cinamonu ir saldžiais apelsinų žiedais (jų kvapas panašus į medaus), o toliau iškart atsiranda tie elementai, kuriuos esame pratę užuosti nudžiūvusioje bazėje: gvazdikėliai ir muskato riešutas (čia jums karštas nealkoholinis gėrimas), oda ir aromatizuotas pypkės tabakas, ir dar šiek tiek rožės. Ir toliau bedžiūvant – vanilė, kedras, sandalmedis, šafranas ir vanilė. Ir dar keistas dalykas: sėlenos. Labai retai galima rasti šį elementą kvepaluose. Sausas, jaukus, primenantis drožles kvapas.

Bendras įspūdis visiškai kalėdinis. Nelabai sudėtingas kvapas, bent jau iš pirmo žvilgsnio (tai apgaulinga: elementų daug, tik jie labai gerai sulydyti), greičiau – itin suprantamas, labai saugus ir jaukus, kaip mylimo žmogaus apkabinimas. Pasipurškus ant rankos, negalėsite liautis uostę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)