Aišku, kaip psichologas-mėgėjas galiu pasakyti, kad jie taip projektuoja savo baimes arba traumas. Sveiki žmonės uostyti nebijo, kvapas jiems nekelia pirmiausia blogų asociacijų.
Išties, jei žmogui pasakai „uostyti“, ir jis tuojau sako: „kojines / pažastis / bezdalus / kabančius“, gali žinoti, kur slypi jo problemos. Liūdna, bet tai tiesa.

Taigi, automobilių uostymas. Priglauskite šnerves prie skydelio ir įtraukite orą. Ką jaučiate? Jaučiate, kaip skaniai kvepia automobilis? Tokias mintis netrukus uždraus. Galima bus uostyti tik dviračius ir paspirtukus.

Jau esu rašęs, kad naujo automobilio kvapas („Dovana vyrams – kvepalai apie automobilį ir odinius krėslus“), garažas ir jo tepaluotų skudurų krūvos („Užkalnis kvepia garažu, tepalais ir kitais skaniais dalykais“), benzinas („Kvepėkite benzinu, tepalais, arbata nuo kosulio ir senu lagaminu“) ir dyzelinas su apelsinais yra tarp didžiausių džiaugsmų tam, kas gyvena juslėmis.

Šiandien – kvepalai Rubini iš nišinių italų kvapų namų Nuvolari („Debesuotieji“, Lietuvoje galite įsigyti iš mažų entuziastų Skinscent).

kvepalai Rubini iš nišinių italų kvapų namų Nuvolari

Jie yra apie senovinį automobilizmo kvapą. Ne tik ir ne tiek apie modernumą ir ekologiją – ne, apie tuos laikus, kai vidaus degimo variklis buvo pasididžiavimas, o ne gėda. Čia jums ne „Tesla“ kokia nors. Čia burzgia varikliai ir dega kuras iš naftos.

Reklamoje aptariama viskas apie elitinę ir mitologizuotą itališką automobilių tradiciją: rankomis kruopščiai gaminti automobiliai Turine, Modenoje ar Bolonijoje, lenktynių trasos ir benzino dūmų debesys. Arba debesiai.

kvepalai Rubini iš nišinių italų kvapų namų Nuvolari

Kvapą sukūrė labai nišinis meistras Cristiano Canali – 2021 metais. Rubini – tai pavardė jų kūrybinio direktoriaus, Andrea Rubini.

Prasideda kvapas citrusais, vos juntamais, pipirais ir benzinu, o toliau groja tepalai, senos metro stoties (arba geležinkelio) kvapas, metalas, šiek tiek saldžios rožės – ir, kaip nurodoma, mėtos, tačiau jas sunku užčiuopti, bent jau tokiam stuobriui, kaip aš.

Bazėje – ambroksano sintetinė formulė (ambros kvapas), šiek tiek smilkalų ir karštas klojamas asfaltas.

Seniai nieko tokio skanaus, vyriško, automobilinio ir kartu nostalgiško aš nemačiau. Pirkite be baimės. Nebijokite, komisinių man nemoka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)