Renginyje, kurį bus galima stebėti internetu, savo kolekciją pristatys Lietuvos garsenybių ir stilistų pamėgta, prekės ženklo „Mild Power“ įkūrėja bei viena perspektyviausių jaunųjų šalies drabužių dizainerių Milda Grikšaitė–Jankuvienė.

Ukrainos mados savaitėje, kurios tema „No season 22-23“, kūrėja savo darbus demonstruos jau antrą kartą. Jos debiutas svečioje šalyje įvyko praėjusį rudenį ir sulaukė sėkmės. Tiesa, tąsyk dėl pandemijos Mild Power vardu žinoma autorė pati renginyje nedalyvavo, bet stebėjo jį nuotoliu. Šįsyk turėtų būti kitaip ir ant podiumo M. Grikšaitė–Jankuvienė savo šou pristatys vasario 5 d. 16 val.

„Ilgai dvejojau, ar dalyvausiu apskritai, nes buvo neaiški tiek geopolitinė, tiek epidemiologinė situacija. Kai kažką darai pirmą kartą, yra daugiau drąsos, nežinai kur gali suklysti. Dabar tikiuosi viską padaryti geriau, tobuliau, pranokti save, todėl pasitelkiau didesnes meistrių pajėgas bei daugiau dėmesio skyriau audinių išieškojimui, atrinkimui, taip pat pačiam kolekcijos įvaizdžiui“, – mintimis dalinosi dizainerė.

Milda Grikšaitė

Mados šventei ji paruošė 17 kostiumų, iš kurių dalis bus skirta vyrams.

„Vyrams šiek tiek kūriau ir praeitoje kolekcijoje, kuria irgi pristačiau Ukrainos mados savaitėje. Taip pat turiu kelis nuolatinius klientus – kovotojus, kuriems kuriu įvaizdžius varžyboms. Man patinka dirbti su vyrų mada“, – sako M. Grikšaitė–Jankuvienė.

Dizainerė paatviravo – naujausius jos darbus įkvėpė kiek netikėtas elementas ir tai taps savita staigmena mados mylėtojams.

„Jau keli metai labai domiuosi dažniais ir kaip jie mus veikia, todėl tai tiesiogiai įtakojo ir mano kolekcijos idėją bei audinių pasirinkimą. Gydytoja Heidi Hellen atliko audinių dažnių tyrimą ir nustatė, kad aukščiausio dažnio audiniai yra linas ir vilna, todėl šioje kolekcijoje pastaroji dominuoja. Taip pat pratęsiant tradicijas bus ir upcycled (antrinio naudojimo) tiulio įvaizdžių“, – kalba pašnekovė.

Savo kūryboje ji visada nagrinėja švelnios jėgos fenomeną, todėl ši idėja būdinga ir naujausiai kolekcijai.

Mild Power kolekcijų akimirkos

„Kuriant drabužių konstrukcijas ir tekstūras miksavau Mild Power aktualią bokso tematiką su moteriškumu, papildant „vibruojančiomis“ tekstūromis. Kolekcijos pagrindą sudaro mano kurtas deimanto ir širdelės raštas, kuris simbolizuoja galią per švelnumą ir meilę, – sako autorė, – Myliu save, savo kūną, savo sielą ir kviečiu tai daryti kitus. Ne dėl kitų, tik dėl savęs. Nuo praeito rudens tapau mados dizaino lektore Kauno kolegijoje, kur susipažinau su visu būriu be galo įdomių ir talentingų žmonių. Mane tai labai motyvavo ir atvėrė akis, kokie mes visi esame skirtingi, įdomus ir labai labai stiprūs, tik reikia mokėti pasijungti prie teisingo dažnio“.

1997 metais įkurta bei du kartus per metus rengiama Ukrainos mados savaitė tapo pirmuoju prêt-à-porter renginiu Rytų Europoje, visiškai atitinkančiu pasaulinius mados savaičių standartus. Nuo renginio gyvavimo pradžios, Ukrainos mados savaitės programoje pasirodė daugiau nei 100 dizainerių, kurių kolekcijas išvydo apie 12 000 svečių, o tai lėmė, jog ilgainiui buvo sukurtas autoritetingas renginio įvaizdis tarp tarptautinių mados pramonės profesionalų. Ukrainos mados savaitė tapo tramplinu į tarptautinius mados vandenis Annai Kiki, Anouki Gold, Agnei Kuzmickaitei ir daugeliui kitų dizainerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)