„Biocell“ atstovė Edita Česnavičienė papasakojo apie dvi bene svarbiausias medžiagas brandesnės odos priežiūroje. Pirmiausia – ką odai duoda toks garsus retinolis ir kodėl jis rekomenduojamas būtent toms, kurioms per 30 metų?

„Retinolis paprastai rekomenduojamas brandesnei odai. Senėjimo procesai prasideda jau nuo dvidešimt kelerių metų, kaip bebūtų gaila.

Retinolis turi savybę mažinti raukšles, šviesinti pigmentines dėmes, stangrinti odą ir bendras rezultatas – švytėjimas ir spindesys, kurio kiekviena nori. Tačiau svarbu žinoti, kad retinolio turinčius produktus reikėtų naudoti vakare. Pirmas odos rutinos žingsnis yra retinolis, antras – rūpinimasis oda ryte.

Verta apjungti kosmetologių rekomendacijas ir vakarui naudoti retinolį, rytui – vitaminą C. Kartais yra klaidingai manoma, kad vitaminą C reikia naudoti vakare. Bet iš tikrųjų tai labai stiprus antioksidantas, kurio poveikio mums reikia būtent dienai. Neseniai pristata inovacija – kaukė vakarui ir serumas rytui. Taip rūpinamasi ir ryte, ir vakare“, – teigė E. Česnavičienė.

Specialistė paminėjo ir dažniausiai daromą moterų odos priežiūros klaidą.

„Nepaisant to, kad dabar yra žiema, būtina naudoti apsaugą nuo saulės. Visada. Po rytinio vitamino C reikia būtinai prisiminti pasitepti apsauga nuo ultravioletinių spindulių – ką moterys dažnai pamiršta.

Kartais galvojama, kad pakanka pasitepti pudra, kurioje jau yra integruota apsauga nuo saulės – tarkime, būna kreminių pudrų su SPF 15. Tačiau to nepakanka. Rekomenduojama naudoti specialią, apsaugai sukurtą priemonę“, – patikino atstovė.

Odos senėjimas – natūralus procesas. Dažniausiai jis prasideda sulaukus 20-ies, o pirmieji ryškesni požymiai pastebimi po 30-ies metų. Dėl organizme vykstančių pokyčių oda ima dehidratuoti, lėtėja jos ląstelių atsinaujinimas, mažėja kolageno ir elastino gamyba.

Kaip rašoma info.lt, prasidėjus senėjimo procesams, oda po truputį praranda elastingumą, gali atsirasti mimikos raukšlės, kurios laikui bėgant gilėja. Taip pat gali išryškėti pigmentinės dėmės, atsirasti maišeliai po akimis. Laikui bėgant, ji netenka vis daugiau drėgmės, todėl gali pasireikšti tokie pojūčiai kaip sausumas, niežėjimas, šerpetojimas ar paraudimas.

„Martiderm“ atstovė Erika Kuronavičienė smulkiau išdėstė, kokia turėtų būti odos priežiūros rutina žiemos metu.

„Svarbiausia odą drėkinti – ypač žiemą. Kai yra šildymo sezonas, odai ypatingai trūksta drėgmės.

Pirmiausia tam rekomenduočiau ampules arba „šotus“. „Šotai“ – tai koncentratai, kurie atlieka kelias funkcijas iš karto, pavyzdžiui, retinolis skirtas senėjimo procesams valdyti, hialiuronas drėkinimui, salicilo rūgštis aknei. Šias odos problemas galima išspręsti koncentratais.

Ampulės naudojamos tokiu pat principu kaip serumai. Skystis – tai vitaminų koncentratas ampulėje. Galima sakyti, kad tai serumo atitikmuo.

Rutina turėtų būti tokia. Pirmiausia veidas nuprausiamas – jis turi būti švarus ir sausas. Tada tepamas ampulės turinys. Galima papildomai tepti ir serumą. Tada galima naudoti „šotą“ – koncentratą. Ir galiausiai – kremą“, – įvardijo atstovė.

Odos šveitimas – tai negyvų odos ląstelių pašalinimas nuo odos paviršiaus. Portale manogyvenimas.lt rašoma, kad tai 0 vienas iš pačių svarbiausių veido ir viso kūno odos priežiūros etapų. Senstant lėtėja ląstelių atsinaujinimo procesai. Tai reiškia, kad kūnas pats lėčiau atsikrato senų, negyvų ląstelių ir lėčiau suformuoja naujas. Senoms, negyvoms odos ląstelėms besikaupiant ant odos paviršiaus, oda pamažu ima atrodyti pavargusi, kieta ir sausa, netenka elastingumo ir natūralaus švytėjimo, gali susidaryti odos nelygumai ir spuogai. Odą šveisti reikia tam, kad būtų pašalintos negyvos ląstelės ir atidengiamas sveikas, naujas sluoksnis. O tada viskas, ko trūksta – gerai ją pridrėkinti.

Odos priežiūros priemonių rinkinių „Peel2glow“ atstovė pasakojo, kaip odą galima atgaivinti namų sąlygomis.

„Jeigu penktadienį turiu svarbų renginį, jau sekmadienį ar pirmadienį pradedu penkių dienų odos prisotinimo kursą. Reikia odą prisotinti, galima namų sąlygomis tą padaryti su stipriomis priemonėmis, kas vakarą skiriant vos po penkias minutes.

Renkantis produktų tipą reikia atsižvelgti į tai, ko odai trūksta. Vienos priemonės skirtos, jei reikia švytėjimo, kitos – jei valymo, oda užteršta. Kai kurie produktai būna skirti naktiniam naudojimui, juose pilna antioksidantų ir verta juos naudoti tada, kai odai reikia gilesnio atstatymo“, – teigė ji.

Patariama visas svarbias atstatymui skirtas procedūras atlikti vakarais. Rytais panaudojusios itin aktyvias priemones, o paskui ant viršaus tepdamos dekoratyvinę kosmetiką arba pamiršdamos kremą nuo saulės tik pačios sau kenkiame.

Banish.com įvardijamos ir kitos odos priežiūros klaidos. Pirma jų – pernelyg daug produktų vienoje rutinoje. Jei ir ryte, ir vakare prižiūrėdama odą sluoksniuosite po, pavyzdžiui, 7 produktus, odą galite nuvarginti. Kartais geriau mažesnė, bet kokybiška rutina.

Kita klaida – kaklo ir dekolte nepaisymas. Neseniai internete per visą pasaulį daugybę tūkstančių kartų buvo pasidalinta nuotrauka, kaip skiriasi, niekada netepusios apsaugos nuo saulės ant kaklo, moters veidas ir kaklas. Veido oda – sakytum, trisdešimtmetės, kaklo – šešiasdešimtmetės. Pigmentinės dėmės, raukšlės – viso to galima išvengti, jei laiku pasirūpinsite ir kaklo bei dekoltė sritimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją