Ketogeninė dieta

Mažai angliavandenių ir daug riebalų turinti ketogeninė dieta iš pradžių buvo sukurta epilepsija sergantiems vaikams gydyti, o pastaraisiais metais ji žaibiškai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Ketogeninė dieta padeda gana greitai numesti svorį, tačiau ji turi ir savų minusų. Sekite www.kikifit.lt naujienas – sausio pradžioje skelbsime ketogeninės dietos savaitę, tad pasidalinsime daug vertingos informacijos ir receptų šia tema.

Dubrow dieta

Ši dieta pavadinta pagal jos kūrėją gydytoją Terry Heather Dubrow, kuris pasiūlė savo protarpinio badavimo versiją. Dieta yra suskaidyta į tris etapus, per kuriuos badaujama nuo dvylikos iki šešiolikos valandų per parą.

Noom dieta

Noom – tai į telefoną įdiegiama programėlė, kurioje savo mitybos bei gyvenimo būdo įpročius jums keisti padeda gydytojai, psichologai, mitybos specialistai bei asmeniniai treneriai.

Mėsėdžių dieta

Ar galite atspėti pagrindinį šio mitybos plano ingredientą? Taip – mėsėdžiai valgo tik mėsą ir griežtai atsisako angliavandenių.

Viduržemio jūros dieta

Pastaroji dieta populiari jau keliolika metų. Ja vadovaujantis rekomenduojama valgyti daugiau vaisių, daržovių, pilnagrūdžių produktų bei žuvies, ribojant pieno produktus bei vištieną.

Optavia dieta

Panašiai kaip ir „Weight Watchers“, ši dieta yra labiau judėjimas ir bendruomenė, nei mitybos programa. Tai – ne trumpalaikė dieta, o ilgalaikis senų mitybos įpročių pakeitimas naujais, sveikesniais.

Gundry dieta

Ši dieta ragina vartoti daugiau kokybiškų riebalų, lapinių bei kopūstinių daržovių. Taip pat leidžiama valgyti kai kuriuos grūdus, šiek tiek baltymų bei pieno produktų, visa tai yra derinama su protarpiniu badavimu.

Badavimo dieta

Protarpinis badavimas šiuo metu tikrai yra pats madingiausias mitybos būdas, apie tai be perstojo kalba žvaigždės tiek užsienyje, tiek Lietuvoje. Mūsų šalyje prie protarpinio badavimo populiarinimo labai prisidėjo ir gydytojas, laidas „Klauskite daktaro“ vedėjas Alvydas Unikauskas, kuris pats yra didžiulis tokios badavimo šalininkas.

Protarpinis badavimas, per kurį yra valgoma tik per tam tikrą nustatytą kelių valandų laiko intervalą, yra siejamas su ilgaamžiškumu, padeda sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje, sumažinti organizmo uždegiminius procesus. Laikantis šio mitybos režimo galima valgyti viską – svarbu yra tai, kada valgote.

FODMAPs dieta

Ši dieta gana sudėtinga, nes ji riboja visą eilę specifinių maisto produktų, pavyzdžiui, grūdus, tam tikrus pieno produktus, vaisius ir daržoves. FODMAPs dieta skirta ne tik svorio mažinimui, bet ir spręsti žarnyno problemoms.

Piemenų dieta

Tai dar viena dieta, kuri ragina vartoti aukštos kokybės riebalus, palaiko badavimą ir ragina riboti stresą.

Jeigu domitės dietomis, ko gero ir jūs šiais metais siekiate sureguliuoti kūno svorį, atrodyti ir jaustis dar geriau nei šiais metais. Šioje kelionėje jus aktyviai palaikysime – artimiausiomis savaitėmis dalinsimės daugybe straipsnių ir asmeninių istorijų apie tai, kas savo tikslų pasiekti padeda kitiems žmonėms.

Tačiau nepamirškite, kad dieta yra tik vienas iš daugybės žingsnių siekiat geresnės išvaizdos ir savijautos. Ką tik paminėtos dietos liudija tą patį – ieškoti reikia ne dietos, kuri padės numesti daugiau svorio, o ilgalaikio mitybos plano, kuris į jūsų kasdieną įneš naujus mitybos įpročius.

Kokius tikslus savo mitybai keliate kitiems metams?

www.kikifit.lt – informacija ir motyvacija tiems, kurie nori tapti geriausia savo versija. „Kiki Fit“ atvirai ir nuoširdžiai kalba apie mūsų kūną – vienintelius savo namus, kuriuose kiekvienas nori jaustis geriau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją