Kaip išsirinkti tinkančias grožio priemones?

Nėra vienos auksinės taisyklės, kuri apibrėžtų, kokių ingredientų ieškoti grožio priemonių sudėtyje, o kokių geriau vengti, – pranešime spaudai pastebi „Moon Cosmetics“ plėtros ir inovacijų vadovė Justina Gružauskaitė. Anot jos, reikėtų atsižvelgti į tai, ko reikia odai.

„Jei turite probleminę odą, jums naudingas ingredientas – salicilo rūgštis. Jei jūsų oda sausa ir jai trūksta elastingumo – hialurono rūgštis gali būti tikras išsigelbėjimas“, – sako specialistė.

Vasarą reikėtų nepamiršti, kad dėl saulės ir vėjo oda gali prarasti daugiau drėgmės. Tam, kad ateityje nepasirodytų saulės žalos padariniai, odą šiltuoju sezonu svarbu drėkinti ir saugoti nuo UV spindulių.

Šiltuoju sezonu ekspertė rekomenduoja rinktis švelnius prausiklius, drėkinamąsias priemones ir apsauginius SPF kremus. Anot jos, geriausi yra efektyviai drėkinantys ir raminantys odą ingredientai – hialurono rūgštis, glicerinas, alantoinas, šlapalas, pantenolis.

Specialistė primena, kad svarbu pažinti savo odą, žinoti, kaip ji reaguoja į skirtingas medžiagas. Renkantis produktus geriausia kreiptis į specialistą arba pasikonsultuoti su pačiu kosmetikos gamintoju.

„Sudarant odos priežiūros priemonių rutiną svarbu atsižvelgti, kad ingredientai derėtų kartu. Dažniausiai rekomenduojama nesluoksniuoti stiprių, odos lupimą skatinančių medžiagų su retinoidais. Kitaip tariant, vengti dviejų stiprių ingredientų, kurie atlieka tokią pat funkciją, nereikėtų naudoti jų maksimalios koncentracijos“, – pastebi pašnekovė.

Kalbėdama apie aktyvių ingredientų maišymą, specialistė sako, kad egzistuoja daug mitų, kurie teigia, kad negalima sluoksniuoti vitamino C su rūgštimis. Vis tik – tai tik netiesa, šiuos ingredientus galima naudoti kartu, tik vieną geriau naudoti vakare, kitą – ryte.

„Odos problemas identifikuoti kartais sudėtinga ir laikantis neteisingos odos priežiūros galima tik pabloginti situaciją“, – perspėja J. Gružauskaitė. Ji pastebi, kad dabar daug informacijos galima rasti internete. Šiandien dirbtinio intelekto pagalba galima atlikti odos tipo, problemos ar rutinos nustatymo testus, kurie gali padėti pasirinkti tinkamiausius produktus, padėsiančius spręsti odos problemą.

Kokybės reikalavimai

„Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje, taikomi aukšti kokybės standartai. Kokybiškas ir veiksmingas produktas, tvarus gamybos procesas ir pakuotės turėtų būti kiekvieno prioritetas“, – akcentuoja moteris.

Pasak jos, kosmetikos gamintojui atsirenkant žaliavas svarbu žinoti kiekvieno ingrediento kilmę, numatyti gamybos procesą, įsitikinti, kad produktas gaminamas remiantis tvarumo principais, o jo efektyvumas įrodytas moksliniais tyrimais.

J. Gružauskaitė pastebi, kad nors visi kosmetikos gaminiai privalo atitikti tam tikrus kokybės standartus, tačiau kai kurie gamintojai sau kartelę kelia dar aukščiau. Pavyzdžiui naudoja tik geriausius ingredientus ar preciziškesnį gamybos procesą, nei yra reikalaujama. Tad, renkantis grožio priemones verta pasidomėti ir jas kuriančia įmone, jos vertybėmis ir darbo principais.

Prieš įsigyjant produktus, verta atidžiai apžiūrėti pakuotę – ar jo konsistencija tolygi, ar nėra jokių nuosėdų. Taip pat ar ant etiketės pateikta visa būtinoji informacija apie gaminį – galiojimo laikas, gamintojo adresas, ar INCI sąrašas nurodytas teisingai.

Lietuviška kosmetika

Nors šiuo metu tiek kosmetikos parduotuvių lentynos lūžta nuo pasirinkimo įvairovės ir vis dažniau akį traukia pasauliniu mastu žinomi vardai, J. Gružauskaitė įžvelgia didelį lietuviškos kosmetikos pranašumą.

„Tikriausiai kiekvienas pastebi, kad skirtingų šalių žmonių oda turi skirtingų savybių, be to, skiriasi ir kasdienybė, gyvenimo būdo įpročiai. Vietinę rinką dažniausiai geriausiai pažįsta čia veikiantys gamintojai. Be to, mūsų mokslininkai ne tik nenusileidžia, bet ir neretai lenkia užsienio ekspertus“, – sako lietuviško kosmetikos prekės ženklo atstovė.

Verta atkreipti dėmesį ir į nedidelius gamintojus, nes jie ne tik seka pasaulio naujienas, bet ir gali daug greičiau įgyvendinti inovacijas. Anot pašnekovės, maži kosmetikos prekių ženklai šioje srityje dažnai gali konkuruoti ir su didžiausiais kosmetikos kūrėjais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją