Meras su svečiais aptarė vieną iš aktualiausių teniso visuomenei klausimų – tai naujų 6 teniso kortų statybas „SEB“ arenoje ir „Chalenger“ turnyro organizavimą Vilniuje 2013-ais metais. Tai suteiktų galimybę pritraukti į turnyrą sportininkų ir pamatyti žaidžiant ATP pirmo ir antro šimtuko žaidėjus, taip pat galimybę R. Berankiui ir L. Grigeliui žaisti namie, stebint Lietuvos teniso sporto aistruoliams.

Pirmas R. Berankio ir jo trenerio susitikimas su Vilniaus Meru A. Zuoku įvyko 2004-ais metais gruodžio mėnesį, po to, kai tenisininkas laimėjo turnyrus „Tennis Europe Masters“ (U-14) ir „Orange Bowl“ (U-14).

Vėliau tokie susitikimai tapo tradicija – jaunasis tenisininkas merui pasakodavo apie savijautą, metų planus, aptardavo galimybes garsinti Vilniaus miesto vardą. Beje, šiame susitikime taip pat aptartos galimybės ateityje turnyruose R. Berankiui dalyvauti vilkint marškinėlius su Vilniaus miesto simbolika.

1995 metais surengtas pirmas Deviso taurės („Davis Cup“) turnyro mačas Vilniuje (su Lenkija), organizuotos pirmos varžybos vaikams, jau 10 metų iš eilės rengiamas „Tennis Europe“ U–14 turnyras Vilniaus Mero taurei laimėti (anksčiau Mero taurė buvo moterų tarptautinis turnyras), taip pat Tarptautinis ITF vyrų teniso turnyras Prezidento taurei laimėti trylikti metai iš eilės vyksta Vilniuje, Sereikiškių parke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)