Pirmoji Lietuvos ir Lenkijos teniso rinktinių susitikimo Deviso taurės I grupėje diena nepakeitė startinių pozicijų. L. Grigeliui (361 vieta ATP reitinge) pralaimėjus J. Janowicziui (ATP-51) 6:7 (3:7), 3:6, 4:6, bendras dvikovos rezultatas tapo 1:1.

Aukščiausią reitingą tarp Plocke susirinkusių žaidėjų turinčiam 203 cm ūgio lenkui prireikė laiko įsibėgėti – žingsniu priekyje laikęsis L. Grigelis buvo per vieną kamuoliuką nuo pergalės pirmame sete, bet nepasinaudojo nei šia, nei kitomis trijomis galimybėmis laimėti tašką per varžovo padavimus.

„Negaliu sakyti garsiai“, – paklaustas, koks žodis sustingo lūpose kamuoliukui atsimušus į trosą, nelinksmai nusijuokė L. Grigelis.

Lenkui išlyginus rezultatą teko žaisti „tie-break'ą“, kuriame įvykius jau kontroliavo J. Janowiczius, laimėjęs 7:6 (7:3). Atkaklesnė kova nebeužsimezgė ir likusiuose dviejuose setuose.

„Nežinau, ar jis taip visada paduos, bet šįkart darė tai nuostabiai ir ypač – svarbiausiomis akimirkomis. Anksčiau žaisdamas prieš mane Jerzy niekad nebuvo taip padavinėjęs kamuoliuko. Nors esu matęs ir galingesnių padavimų, bet kad kas tiek daug jų pataikytų pirmu bandymu – turbūt ne. Realių galimybių laimėti jo padavimus beveik nebuvo“, – ne tik stipriais, bet ir tiksliais lenko kirčiais paduodant kamuoliuką žavėjosi 23-ejų klaipėdietis, prieš J. Janowiczių stojęs penktą kartą karjeroje ir patyręs ketvirtą nesėkmę.

L. Grigelis prisipažino dėl agresyvaus ir dominuojančio varžovo žaidimo stiliaus neradęs savo ritmo lakstant ties galine linija, bet vylėsi, kad jo komandos draugui R. Berankiui (ATP-76), kurio sekmadienį laukia labiausiai intriguojanti dvikova su J. Janowicziumi, seksis geriau.

„Jerzy – ne toks žaidėjas, kad leistų kitam pasirinkti žaidimo ritmą. Bet Ričardas aikštės gale tikrai yra daug stabilesnis ir galingesnis. Manau, sekmadienį Jerzy vien padavimo neužteks, reikės ir pačiam žaisti“, – samprotavo L. Grigelis.

Primename, kad pirmame Deviso taurės I grupės susitikimo mače R. Berankis įveikė antrą Lenkijos raketę Lukaszą Kubotą (ATP-163) rezultatu 6:2, 6:4, 6:3.

Šeštadienį varžysis abiejų rinktinių dvejetai, į kurių sudėtis preliminariai įtraukti L. Grigelis ir Lukas Mugevičius (ATP-642) bei L. Kubotas ir Marcinas Matkowskis (27 vieta ATP dvejetų reitinge). Bet kas iš tiesų žengs į aikštę, paaiškės tik likus valandai iki mačo pradžios – iki to laiko komandų kapitonai Rimvydas Mugevičius ir Radoslawas Szymanikas turi teisę pasirinkti kitus žaidėjus.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)