Kauno Jaunalietuvių sporto organizacijos atstovas 10-metis O. Borkertas yra savo amžiaus grupės teniso lyderis šalyje.

Turnyre Turkijoje, kur dalyvavo 92 geriausi Europos jaunučiai, jis iškovojo antrą vietą. Panašiose varžybose Liuksemburge O. Borkertas, pernai užėmęs 4-ą vietą, šiemet tapo vicečempionu. Beje, antrą vietą jis užėmė ir dvejetų varžybose poroje su vietos žaidėju.

Jaunojo Lietuvos talento trenerė, daugkartinė Lietuvos čempionė N. Krūminytė-Makarevičienė džiaugiasi, kad jos auklėtinis žaidžia universaliai, kūrybingai, gerai mato aikštelę, jo techniniame bagaže be stiprių smūgių yra ir išbėgimai prie tinklo, ir trumpinimai, kas nelabai būdinga jauniesiems žaidėjams.

Jis, tarsi, patvirtina žinomą taisyklę, kad tenisas žaidžiamas rakete, bet laimimas galva. O. Borkerto meistriškumo kėlimui labai padeda ir tėvai, kurie patys veža sūnų į įvairias varžybas.

Osvaldas Borkertas

Teniso ekspertai giria vaikino fanatišką požiūrį į tenisą, darbštumą treniruotėse, troškimą nugalėti bet kokį varžovą ir spėja, kad ateityje iš O. Borkerto iš tikrųjų galima tikėtis aukštų rezultatų.

Tą tvirtino ir teniso specialistai iš Graikijos ir Kroatijos, kurie vadovavo Lietuvos teniso sąjungos (LTS) organizuotai perspektyviausių jaunųjų Lietuvos tenisininkų stovyklai Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)