Po pirmojo kėlinio mūsiškiai susikrovė įtikinamą persvarą (23:9) ir atrodė, kad šį kartą nereikės kovoti dėl pergalės iki pat rungtynių pabaigos. Tačiau kitokios nuomonės buvę Naujosios Zelandijos krepšininkai po truputį mažino atsilikimą ir galiausiai paskutiniame ketvirtyje išsiveržė į priekį (59:58).

DELFI kalbintas buvęs rinktinės įžaidėjas V. Chomičius teigė kitokių rungtynių ir nesitikėjęs.

„Aš galvojau, kad tokios rungtynės ir turėjo būti. Žinant zelandų charakterį, tai jie nepasiduoda, kad ir kiek atsilieka. Jie palaiko savo žaidimo stilių, atakuoja iš tritaškio, stengiasi agresyviai veržtis ir kietai stabdyti varžovus“, – kalba buvęs krepšininkas.

Būtent kietas zelandų žaidimas lėmė Jono Mačiulio ir Simo Jasaičio traumas. J. Mačiuliui dar pirmajame kėlinyje buvo stipriai prakirstas antakis, bet puolėjas į aikštę grįžo ketvirtajame kėlinyje ir smeigė itin svarbų tolimą metimą. Tuo tarpu S. Jasaitis trečiojo kėlinio pradžioje sulaukė smūgio iš alkūnės ir susigriebęs už šonkaulių mačo baigti negalėjo. Vėliau paaiškėjo, kad lietuvis išvengė lūžių ir atsipirko stipriu sumušimu.

„Visas rungtynes kontroliavome eigą, žaidėme gražiai. Aišku, tos dvi traumos pakeitė komandos braižą. Vėliau, kai zelandai išsiveržė į priekį, atrodė, kad lietuviai vėl įgavo jėgų ir viską darė iš natų. Mūsų komanda irgi turi tą bruožą – atrodo ir nesiseka ar kažkas atsitinka, bet bandome išlaikyti žaidimo ritmą, tą padarome ir galiausiai mums pasiseka“, – kalba Dniepropetrovsko „Dnipro“ (Ukraina) klubui vadovaujantis V. Chomičius.

Atskirų specialisto pagyrų nusipelnė Jonas Valančiūnas, sužaidęs bene geriausias savo rungtynes vilkint nacionalinės komandos marškinėlius. Lemiamu metu spindėjęs uteniškis surinko 22 taškus, atkovojo 13 kamuolių ir blokavo tris varžovų metimus.

„Jonas labai sutvirtėjo ir labai padėjo atsikovodamas kamuolius bei pelnydamas taškus. Tai fantastiškas rezultatas. Tuo labiau pamename, kad praėjusiais metais jis treniravosi su svoriais ir visi sakė, kam reikia tų svarmenų ir kam jis užsiaugino raumenis, jei negali pajudėti. Dabar kai jis parodo, dėl ko tai buvo daroma, mes turime rezultatą, kai jis atsikovoja visus kamuolius ir sumeta praktiškai lemiamus taškus“, – 22 taškus pelniusį, 13 kamuolių atkovojusį ir net 35 naudingumo balus surinkusį J. Valančiūną gyrė V. Chomičius.

Ketvirtfinalyje lietuvių laukia turkų išbandymas, kurie stebuklingai palaužė Australijos komandą. Dar neaišku ar šiose rungtynėse lietuviams galės padėti S. Jasaitis. Tai priklausys nuo pačio sportininko.

„Dabartiniu metu kiekvieno žaidėjo praradimas yra smūgis komandai. Kiekvienas žaidėjas turi vaidmenį komandoje, kai iškrenta nors vienas jų – viskas pasikeičia. Gerai, jei mūsų žaidėjų meistriškumas leis kompensuoti tai. Čempionato pradžioje žaisdami be Manto Kalniečio matėme, kad ne viskas gerai pavykdavo. Tačiau komanda po truputį įsivažiavo ir rado savo stilių“, – svarstė buvęs rinktinės vedlys.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)