„Šios sportininkės neabejotinai yra pirmo ryškumo meninės gimnastikos žvaigždės. Jos yra daugkartinės prestižinių turnyrų, pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojos“, – teigė renginio organizatorė D. Kutkaitė.

Ukrainietės G. Rizatdinovos vardas tiems, kurie domisi pasaulinės menines gimnastikos aktualijomis, yra puikiai pažįstamas. Šių metų olimpinėse žaidynėse ji iškovojo bronzos medalį. Be šios svarbios pergalės sportininkė didžiuojasi pergalėmis ir kituose reikšminguose čempionatuose. 2013 metais iš pasaulio menines gimnastikos čempionato ji parsivežė sidabro medalį, 2014 metais – bronzą, o 2014-ų metų Europos čempionate taip pat iškovojo bronzą.

„Gannos meistriškumui, jos kūno valdymo technikai gali pavydėti net ryškiausios baleto žvaigždės. Jos unikalūs šuoliai, sukiniai ir savitas artistiškumas patraukia akį ir nepalieka abejingo nei vieno žiūrovo“, – sako D. Kutkaitė.

G. Rizatdinovos balsas garsiai nuskambėjo po 2014 metais įvykusios Krymo aneksijos. Šio pusiasalio mieste Simferopolyje gimusi gimnastė viešai piktinosi Rusijos veiksmais ir stebėjosi, kaip Krymas gali nepriklausyti Ukrainai. Pati G. Rizatdinova nuo 2011 metų gyvena Kijeve, tačiau Kryme liko jos mama, turinti ritminės gimnastikos mokyklą, ir Kazanės totorių kilmės tėtis. Po Rusijos veiksmų sportininkė taip pat prisiekė niekada neatstovauti šiais šaliai.

Dina ir Arina Averinos – jaunosios gimnastikos pažibos iš Rusijos. Šiuo sportu merginos pradėjo užsiiminėti dar būdamos ketverių, o kol jų bendraamžiai žaisdavo kieme, jos pareigingai derino intensyvias treniruotes su mokslais. Gimusios nedideliame miestelyje, seserys jau nuo trylikos metų pradėjo savo šaliai atstovauti tarptautiniuose konkursuose ir vežti namo medalius iš įvairiausių pasaulio kampelių.

Šių metų rugsėjį Izraelyje vykusiame prestižiniame meninės gimnastikos turnyro „Grand Prix“ finale seserys pademonstravo išties puikius rezultatus. Dina parsivežė du sidabro medalius, o Arina galėjo džiaugtis dvejais sidabro ir vienu bronzos medaliu.

„Dalios Kutkaitės Vilniaus taurė 2016“ tai pirmas aukščiausio lygio meninės gimnastikos turnyras Lietuvoje, kurio metu žiūrovai turės galimybę pasigrožėti geriausių pasaulio meninės gimnastikos sportininkių pasirodymais. Renginio metų merginos atliks savo sportines programas, o turnyrą vainikuos jų meninės (Gala) programos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)