Prieš porą savaičių Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) paskelbė apie planą į žaidynes nekviesti karą Ukrainoje kurstančių valstybių, tačiau liepos 26-ą dieną, likus lygiai metams iki atidarymo ceremonijos prie Senos upės, tai tapo oficialu.

TOK prezidentui Thomasui Bachui viešint Prancūzijoje, 203 nacionaliniai komitetai sulaukė oficialių pakvietimų į Paryžių. Kvietimai buvo išdalinti tam specialiai skirtoje ceremonijoje.

Klausimų dėl Rusijos ir Baltarusijos atletų dalyvavimo vis dėlto dar lieka. Dar nežinoma, ar atletai iš šių valstybių turės galimybę dalyvauti kaip nepriklausomi olimpiečiai.

Tokiu atveju, sportininkai neatstovautų savo šalies žaidynėse, atidaryme pasirodytų po olimpine vėliava. T. Bachas laikosi savo pozicijos ir nekalba apie rusų ir baltarusių dalyvavimo galimybes.

„Liko dar metai laiko“, – kartoja vokietis.

Į Paryžiaus olimpiadą nepakviesta liko ir Gvatemala. Šiuo metu jos dalyvavimas olimpiniuose renginiuose, nes įtariama, kad šalies vyriausybė kišosi į šios šalies olimpinio komiteto veiklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)