„Teisė rengti tarptautines regbio varžybas dažniausiai atitekdavo šiauliečiams. Labai smagu, kad pagaliau, po trejų metų pertraukos, tarptautinis regbis grįžta į Vilnių“, – sakė renginį organizuojantis Vilniaus regbio akademijos treneris Vidmantas Valys.

Paskutinį kartą, kai Lietuvos rinktinė žaidė sostinėje, komanda siekė rekordinės pergalių serijos. Dėl vėliau iškilusių administracinių nesklandumų, geriausi šalies regbininkai negalėjo laisvai naudotis vieninteliu Lietuvoje tarptautinius standartus atitinkančiu regbio stadionu. Visi regbio gerbėjai gegužės 5 d. kviečiami nemokamai stebėti varžybų Vingio parko stadione tarp lietuvių ir kroatų rinktinių.

Renginį organizuojančios Vilniaus regbio akademijos treneris Vidmantas Valys taip pat pasakojo, kad lietuvių – kroatų varžybomis viskas neužsibaigs.

„Gegužės 5 d. norime paskelbti regbio diena. Tą dieną ne tik susikaus mūsų vyrų ir moterų regbio komandos. Pramogų žadame ir varžybų atėjusiems pasižiūrėti žmonėms. Jau dabar regbio gerbėjus kviečiame registruotis mūsų „Facebook“ socialinio tinklo gerbėjų puslapyje ir renginio dieną dalyvauti įvairiose rungtyse. Taip pat renginį vainikuos ne tik garsusis trečiasis regbio kėlinys, bet ir žymių Lietuvos atlikėjų koncertas“, – sakė jis.

Beje, Lietuvos regbininkai vis dar turi šansų užimti pirmą vietą savo grupėje.

FIRA-AER Nacijų taurės antrojo A diviziono turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškų santykis, taškai):

1.Švedija7511204:14724
2.Malta7403130:10420
3.Lietuva6312157:9119
4.Kroatija6204105:12611
5.Latvija610585:2137

Turnyro taškų skaičiavimo sistema: pergalė - 4, lygiosios - 2, pralaimėjimas - 0 taškų.

Papildomi taškai: už pralaimėjimą ne didesniu nei 7 taškų skirtumu - 1 taškas, už per mačą atliktus ne mažiau nei 4 kamuolio prispaudimus įskaitiniame plote - 1 taškas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)