Anykštėnui tai buvo trečiasis Europos čempionato 50 m baseine medalis. Prieš tai jis iškovojo bronzą 100 ir 200 m distancijose plaukdamas krūtine.

„Labai daug kas pasikeitė šiais metais kitaip pradėjus treniruotis salėje ir sureguliavau mitybą. Net nežinau, kaip atsidėkosiu fizinio parengimo treneriui Artūrui Bartkui ir jo žmonai Jolantai. Aišku, tai visos trenerių komandos darbas, bet šįmet jaučiuosi ypač stipriai“,- sakė G. Titenis, treniruojamas Lietuvos plaukimo rinktinės vyr. trenerio Žilvino Ovsiuko.

Giedrius Titenis, Adamas Peaty ir Damiras Dugonjicas

Savo ruožtu vos atvykusi į Berlyne vykstantį Europos plaukimo čempionatą, olimpinė čempionė Rūta Meilutytė sukėlė didžiulį pagyvėjimą ir tribūnose, ir varžybų užkulisiuose.

Šeštadienį per kvalifikacinį 50 m plaukimą krūtine R. Meilutytė akivaizdžiai neskubėjo, bet sugebėjo patekti į pusfinalį geriausiu rezultatu – 30,73 sek. Pusfinalyje septyniolikmetė plaukikė pasiekė geriausią sezono rezultatą pasaulyje 29,88 sek. Tai - naujas Europos čempionatų rekordas. Nuo savo pasiekto pasaulio rekordo Rūtą skyrė vos 0,4 sek., nors lietuvė plaukė suplyšusiu kostiumu.

„Nežinau, gal tai ir turėjo kažkiek įtakos. Manau, kad plaukiau 98 proc. savo jėgų“ , - po pusfinalio sakė garsiausia visų laikų Lietuvos plaukikė.

Tuo tarpu R. Meilutytės treneris Jonas Ruddas buvo kategoriškesnis.

„Jei ne plyšęs kostiumas, manau, kad Rūta būtų pasiekusi pasaulio rekordą. Viena vertus, suplyšus kostiumui sutrinka hidrodinamika, kita vertus, plyšimas turėjo psichologinį poveikį plaukikei“, - sakė J. Ruddas.

Rūta Meilutytė

Sekmadienį R. Meilutytė plauks 50 m krūtine finalą.

R. Meilutytė neplaukė 50 m laisvu stiliumi pusfinalio, nors buvo į jį patekusi. „Ir neplanavau, tiesiog norėjau prasiplaukti, nes šios distancijos seniai neplaukiau“,- sakė R. Meilutytė.

Pasak J. Ruddo, R. Meilutytei beveik neturėjo įtakos skrydis iš Nandzingo, kur lietuvės dalyvavo jaunimo olimpiadoje, į Berlyną.

„Rūta turėjo laiko gerai išsimiegoti, pailsėti ir pasirengti. Šiuo metu ji demonstruoja efektyviausius rezultatus ir viskas, ko jai trūksta iki rekordų, tai yra konkurencija“, - sakė J. Ruddas.

Labai nedaug iki Europos čempionato medalio – 0,26 sek. pritrūko jaunajam panevėžiečiui Danui Rapšiui. Devyniolikmetis lietuvis 200 m nugara įveikė per 1 min. 57,68 sek. ir Europos čempionate užėmė penktąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)