Puikią formą demonstruojantys airiai iškovojo svarbią pergalę 24:9 (9:6) ir ketvirtfinalyje išvengė akistatos su planetos čempione Naująja Zelandija. Vis dėlto, airius turėtų neraminti net trijų pagrindinių žaidėjų traumos. Mačo su prancūzais nebaigė Johny Sextonas, Paulas O'Connellas ir Peteris O'Mahoy.

Atkakliai prasidėjusiose rungtynėse prancūzai galėjo jau rungtynių pradžioje išsiveržti į priekį, bet jie du kartus iš eilės nerealizavo baudos smūgių. Savo progas tiksliau išnaudoję airiai įpusėjus mačui pirmavo 9:6.

Antrame kėlinyje airiai pademonstravo geležinę gynybą ir po Robo Kearney bei Conoro Murray žeminimų įtvirtino pergalę. Šis laimėjimas leido Airijai ketvirtfinalyje išvengti Naujosios Zelandijos ir jai reikės susitikti su tikrai įveikiama Argentinos ekipa.

Ši airių pergalė 15 taškų skirtumu prieš prancūzus yra didžiausia nuo 1975 metų, kuomet airiai laimėjo 25:6. Prancūzai antrą kartą istorijoje pasaulio čempionatų grupių etapų rungtynėse neatliko nei vieno žeminimo. Pirmas buvo 2007 metais.

Kitose rungtynėse Italijos regbininkai 32:22 (22:3) nugalėjo Rumunijos komandą ir grupėje užėmė trečią vietą, garantuojančią kelialapį į 2019 metų planetos pirmenybes.

Leonardo Sarto, Edoardo Gori ir Tommaso Allano žeminimai leido italams įgyti solidų pranašumą dar prieš pertrauką. Vėliau skirtumas dar labiau išaugo, o rumunai savo sėkmingomis atakomis atsilikimą sumažino tik rungtynių pabaigoje.

D grupės lentelė:

1. Airija - 18 taškų
2. Prancūzija - 14
3. Italija - 10
4. Rumunija - 4
5. Kanada - 2

Paskutinėse C grupės rungtynėse intrigos nebuvo. Jau anksčiau antrą vietą užsitikrinusi Argentina 64:19 (36:7) sutriuškino be pergalių likusią autsaiderę Namibiją ir gali ramiai ruoštis ketvirtfinaliui su Airija.

Namibijos komanda gali džiaugtis atliktais trimis žeminimais, nes tuo pasigirdi planetos pirmenybėse jai pavyksta labai retai.

C grupės lentelė:

1. Naujoji Zelandija - 19
2. Argentina - 15
3. Gruzija - 8
4. Tonga - 6
5. Namibija - 1

B grupėje didžiausia šių metų sensacija Japonija iškovojo trečią pergalę, bet liko už ketvirtfinalio borto. Japonai sekmadienį 28:18 (17:8) nugalėjo JAV komandą ir paliko ją be taškų.

Dėl nepalankiai susiklosčiusios situacijos, B grupėje japonai su trim pergalėmis liko tik treti ir savo pasirodymą jau baigė. Nepaisant to, puikus pasirodymas japonams suteikė daug džiaugsmo ir vilčių ateičiai, nes 2019 metų pasaulio čempionatas vyks būtent Japonijoje.

Šios grupės nugalėtoja Pietų Afrikos Respublikos (PAR) rinktinė ketvirtfinalyje žais su Velsu, o antroje pozicijoje likusi Škotija žais su Australija.

B grupės lentelė:

1. PAR - 16
2. Škotija - 14
3. Japonija - 12
4. Samoa - 6
5. JAV - 0

Ketvirtfinalių poros:

Australija - Škotija (spalio 18 d., 18 val.);
PAR - Velsas (spalio 17 d., 18 val.);
Naujoji Zelandija - Prancūzija (spalio 17 d., 22 val.);
Airija - Argentina (spalio 17 d., 15 val.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)