Po dviejų iš šešių rungčių - estafetės ir laikymo - pirmauja po 23 taškus surinkę Ž. Savickas ir V. Blekaitis. Trečias - olandas Alexas Moonenas (21 tšk.).

Ketvirtas - serbas Ervinas Katona (16 tšk.).

S. Brusokas (15 tšk.) kol kas - aštuntas, V. Lalas (12 tšk.) - devintas. Latvis Agris Kazelnikas su 5 taškais žengia priešpaskutinis, dvyliktas.

Ž. Savickas laimėjo pirmą rungtį, o antroje buvo ketvirtas. Tuo metu V. Blekaitis pirmoje rungtyje buvo antras, o antroje - trečias.

Per dešimt Čempionų lygos etapų 175 taškus surinkęs Ž. Savickas tvirtai pirmauja bendrojoje įskaitoje, antrą vietą užimantį serbą Erwiną Katoną lenkdamas net 73 taškais. Nors pusfinalio etape, kaip ir lapkričio 18 d. Martinikoje vyksiančiose finalinėse varžybose, pelnyti taškai dvigubinsis (t.y. už pirmą vietą bus skiriama 50 taškų), Serbijos galiūno šansai pavyti lietuvį – daugiau teoriniai.

„Kad galėčiau būti ramus, Vilniuje man reikia patekti į pirmą šešetą. Bet mano tikslai, aišku, yra aukštesni“, – pažymėjo 37-erių metų Ž. Savickas.

Pasaulio galiūnų Čempionų lygos pusfinalis - ne vienintelės varžybos, savaitgalį vykstančios Vilniuje. Galiūnai susigrums ir planetos rąsto kėlimo čempionate. Nugalėtojo titulą ginsiantis Ž. Savickas prieš kelias dienas pasiekė naują šios rungties pasaulio rekordą (220 kg.).

Be to, kartu vyksta atvirosios Vilniaus miesto kultūrizmo ir fitneso varžybos, kuriose varžysis tiek mėgėjai, tiek profesionalai.

Pirmame sporto festivalyje dalyvauja sportininkai iš šešiolikos valstybių, kurie daugiausiai varžysis kultūrizmo, galiūnų sporto, svarsčių kilnojimo, rankų lenkimo ar štangos spaudimo varžybose. Kitos jėgos varžybos labiau orientuotos į sporto mėgėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)