Įdomu, kad lietuvės treneris Jonathanas Ruddas viename socialiniame tinkle pasidalino nuotrauka, kurioje R. Meilutytė apšilinėja sėdėdama prie kopijavimo aparatų. Ar Glazgo arenoje iš tiesų šalta, ar olimpinė čempionė tiesiog nusprendė dar kartą pajuokauti, belieka tik spėlioti.

„Esu labai laiminga, kad taip greitai plaukiu šioje sezono stadijoje! Būtų puiku, jei galėčiau dalyvauti finaluose ir pagerinti savo laiką, bet dalyvavimas čia, Glazge, vis tiek buvo labai gerai praktika. Tiesa, iki vasaros varžybų dar laukia daugybė sunkių treniruočių“, – teigė ji.

Papildomi plaukimai nebūna įtraukiami į oficialų pirmenybių kalendorių, sportininkai juose dėl apdovanojimų nesivaržo, tačiau jų rezultatai būna fiksuojami. Tuo ir pasinaudojo R. Meilutytė, nuotolį įveikusi per 29,92 sek. – greičiau nei bet kuri kita planetos plaukikė šiame sezone.

Iki pirmadienio geriausias sezono rezultatas priklausė švedei Jennie Johansson, 50 m krūtine nuplaukusiai per 30,73 sek.

Primename, kad R. Meilutytė yra šios rungties planetos rekordininkė. Praėjusių metų pasaulio čempionate trenerio Jono Ruddo auklėtinė distancijoje sugaišo vos 29,48 sek.

Greičiau nei per pusę minutės perplaukti 50 m baseiną krūtine sportininkėms per visą istoriją iš viso yra pavykę tik 14 kartų, o R. Meilutytė tai padarė jau penkis sykius.

Varžybose Glazge 17-metė lietuvė, atstovaujanti „Plymouth Leander“ klubui, geriausią sezono rezultatą užfiksavo ir dvigubai ilgesniame nuotolyje – 1 min. 5,63 sek. Be to, ji pagerino Lietuvos rekordą 200 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje – 2 min. 0,11 sek. Tiesa, dėl varžybų reglamento apribojimų, Didžiosios Britanijos pilietybės neturinti R. Meilutytė galėjo startuoti tik atrankos plaukimuose.

„Esu labai patenkinta savo rezultatais šiose pirmenybėse. Žinoma, laukia dar daug juodo darbo treniruotėse iki vasaros. Sveikinimai visiems, patekusiems į Britų sandraugos žaidynes, ir dėkui fanams, kurie visada mane palaiko“, – savo socialinio tinklo paskyroje antradienį parašė R. Meilutytė.
Rūta Meilutytė ir Jūratė Ščerbinskaitė

R. Meilutytei Glazgas paliko neišdildomą įspūdį
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)