Ketvirtadienį prasidėjusio „British GAS Swimming Competition“ varžybose R. Meilutytė turėjo pasirodyti dviejose rungtyse, tačiau suspėjo tik į pirmą.

Plimuto „Leander Swimming Club“ komandai atstovaujanti lietuvė moterų 200 m laisvuoju stiliumi rungties atrankoje užtruko 2:00,11 min., net 2,57 sekundės pagerino jai pačiai priklausiusį Lietuvos rekordą, laimėjo ketvirtą plaukimą, o bendroje įskaitoje liko septinta tarp 63 dalyvių.

Tačiau į iškart po šios rungties vykusius 50 m krūtine atrankinius plaukimus R. Meilutytė nebesuskubo. Nors iš pradžių buvo manyta, kad ji tiesiog nusprendė pailsėti ir nevarginti savęs, jos trenerio Jonathano Ruddo įrašas viename socialiniame tinkle byloja ką kita.

J. Ruddas sukūrė šmaikštų memą su užrašu „Pakelk rankas, jei praleidai savo plaukimą...“, o komentaruose po juo kreipėsi į kitą Lietuvos plaukiką Mindaugą Sadauską: „Ei, Mindaugai, manau, kad ji mokosi iš tavęs“.

Šis neliko skolingas ir atrašė: „Klasiška“.

Primename, kad M. Sadauskas turėjo plaukti 2013 m. Danijoje vykusio Europos čempionato 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale, tačiau jame jis nepasirodė, nes pavėlavo.

Savo auklėtinę socialiniame tinkle pašiepė net jos treneris Jonathanas Ruddas

Tuo R. Meilutytės nuotykiai Glazge nesibaigė. Galbūt supykusi ant savęs ji nusprendė praplaukti tuos 50 m krūtine bent apšilimui ir... buvo greitesnė nei jai pačiai priklausantis pasaulio rekordas (29,48 sek.). Tiesa, kadangi šis jos plaukimas buvo neoficialus, rezultatas skaičiuojamas nebuvo, o planetos rekordas – neperrašytas.

Šį Rūtos plaukimą nufilmavo Lietuvos plaukimo federacijos atstovai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)