Ketvirtu takeliu plaukusi Lietuvos atstovė moterų 50 metrų rungties krūtine finale buvo neprilygstama ir finišavo pirma (28,50 sek.).

R. Meilutytė pagrindines konkurentes sau už nugaros paliko daugiau nei puse sekundės: antra atplaukė Lara Van Niekerk iš PAR (29,09 sek.), o trečia – Lilly King iš JAV (29,11 sek.). Ketvirta liko Qianting Tang iš Kinijos (29,22 sek.)

„Sezonas buvo tikrai labai ilgas, todėl, be abejo, smagu jį užbaigti tokia aukšta nata. Varžovės buvo puikios, atmosfera – taip pat, taigi mėgavausi šiuo čempionatu“, – laiminga po pergalingo finalo sakė Rūta.

Jai už iškovotą aukso medalį atiteko 10 tūkstančių JAV dolerių premija.

Pusfinalyje lietuvė distanciją įveikė per 28,37 sek. ir ne tik pirmu numeriu įplaukė į finalą, bet ir pagerino pasaulio (buvo 28,56 sek.) bei pasaulio čempionatų trumpame (25 m) baseine rekordus (28,81 sek.).

Pastarasis, beje, nuo 2014 metų priklausė pačiai Rūtai. Anksteniu rekordu nuo 2018-ųjų galėjo pasigirti profesionalės karjerą jau baigusi Jamaikos plaukikė Alia Atkinson.

Naujo pasaulio rekordo autorei po finišo organizatoriai iš karto įteikė ir prizą – 25 tūkst. JAV dolerių vertės čekį.

Atrankos varžybose R. Meilutytė užfiksavo 29,10 sek. rezultatą ir bendroje įskaitoje taip pat buvo pirma.

Primename, kad ketvirtadienį R. Meilutytė varžėsi moterų 100 m plaukimo krūtine finale. Nors 25-erių metų kaunietė finišavo antra, galiausiai ji buvo diskvalifikuota ir liko be medalio.

Per savo karjerą pasaulio plaukimo čempionatuose trumpame (25 m) baseine Rūta iki šiol buvo iškovojusi po tris aukso ir sidabro medalius.

50 m plaukimo krūtine rungtyje R. Meilutytė buvo nepralenkiama 2012 ir 2014 metais, o 2018-aisiais užėmė antrą vietą.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)