Delfi antradienį jau rašė, jog Lietuva siūlo padėti Latvijai priimti pavasario pabaigoje vyksiančias pasaulio ledo ritulio pirmenybes, jei tokia pagalba latviams pasirodys reikalinga.

„Tokio lygio ledo ritulio varžybų Lietuvoje nėra buvę, o dabar turime istorinę progą. Būtina įvertinti šią galimybę ir pasiūlyti konkrečią pagalbą Latvijai. Lietuva jau yra įrodžiusi, kad sugeba organizuoti paties aukščiausio lygio sporto varžybas. Taip, tai būtų vienas didžiausių iššūkių mūsų šalies sporto istorijoje“, – sakė J. Šiugždinienė.

Anot jos, Latvijos ministrė I. Šuplinska pozityviai atsiliepė apie tokią galimybę ir padėkojo Lietuvai už gautą pasiūlymą.

Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) taryba pirmadienį nutarė perkelti 2021-ųjų pasaulio čempionatą iš Baltarusijos.

Turnyrą kartu turėjo organizuoti Minskas ir Ryga, bet Latvijos vyriausybė pareiškė nenorinti rengti varžybų kartu su Baltarusija dėl politinių motyvų: Aliaksandro Lukašenkos režimas nuo rugpjūčio taiko represijas prieš taikius gyventojų protestus.

Ledo ritulio čempionatas turėtų vykti gegužės 21–birželio 6 dienomis. Pasaulio čempionate kovoja šešiolika geriausių rinktinių. Komandos yra padalintos į dvi grupes: B grupėje Rygoje žais Latvija, Kanada, Suomija, JAV, Vokietija, Norvegija, Italija ir Kazachstanas, A grupėje rungtyniaus Baltarusija, Rusija, Švedija, Čekija, Šveicarija, Slovakija, Danija ir Didžioji Britanija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)