Trečiadienį 1:3 varžybų šeimininkui Kazachstanui nusileidę lietuviai patyrė antrą nesėkmę Astanoje.

Nors per Kazachstano vienybės dieną „Barys“ arenoje susirinkę daugiau nei 7 tūkst. sirgalių turėjo tik keliasdešimt sekundžių pamėginti aplenkti spūstis po rungtynių.

Prasidėjus paskutinei dvikovos minutei Lietuvos ekipa dar atsiliko minimaliu skirtumu ir bandė išplėšti pratęsimą.

„Norint laimėti tokias rungtynes, reikia sužaisti tobulai. Mes to nepadarėme, bet trūko nedaug. Pirmame kėlinyje netekę vieno žaidėjo neblogai gynėmės beveik visas 2 minutes, bet paskutinę akimirką varžovai išnaudojo kiekybinę persvarą. Bėda ta, kad patys nesukūrėme daug progų įvarčiams, nečiuožėme pakankamai greitai, leidome iniciatyvą turėti varžovams.

Kita vertus, mūsų jauni žaidėjai patobulėjo tiesiog rungtynių metu. Man labai patiko Arvido Domeikos, Patriko Misiuko, Lauryno Lubio žaidimas. Rytoj laukia ankstyvas mačas, todėl norėjome kuo tolygiau padalinti žaidimo minutes. Dabar reikia persigrupuoti ir pasiruošti naujam iššūkiui“, – auklėtinių pasirodymą DELFI komentavo vyriausiasis treneris Danielis Lacroix.

Lyginant su čempionato startu, specialistas iš Kanados trečiadienį sumažino krūvį ekipos lyderiams: gynybos ramstis Nerijus Ališauskas žaidė trimis minutėmis mažiau (23), kapitonas Dainius Zubrus – dviem (19), pagrindinis vartininkas Mantas Armalis apskritai liko ant atsarginių suolo.

Mažiau pamainų ant ledo turėjo ir kiti svarbūs žaidėjai: Artūras Katulis, Edgaras Protčenko, Arnoldas Bosas, Emilijus Krakauskas, Danielius Bogdziulis.

Diviziono naujokai stengėsi pasilikti jėgų mūšiui su Vengrija, kuris prasidės nepraėjus nė 18 valandų nuo mačo su kazachais pabaigos – ketvirtadienio rytą, 9.30 val. Lietuvos laiku.

Kaip ir lietuviai, vengrai savo sąskaitoje dar neturi taškų: pirmuose turuose juos pranoko Pietų Korėja (5:1) ir Baltarusija (3:1).

Kitaip nei nuo nulio irgi neatsiplėšusi Slovėnija, Vengrija neturi ir NHL žvaigždės Anže Kopitaro.

Vis dėlto jos pusėje – maždaug pusė tūkstančio aistruolių, atvykusių į Astaną nuo Dunojaus krantų ir tikrai nepageidaujančių išvysti, kaip jų palaikoma ekipa pirmą kartą šiame amžiuje iškrenta į žemesnį divizioną.

Tiksliau, smukti žemyn vengrams yra tekę du sykius, bet tuomet jie grįždavo iš elito pirmenybių, kuriose įsitvirtinti nepavyko.

Vis dėlto ketvirtadienio akistata Lietuvai turės didžiulė reikšmę kovoje dėl išlikimo.

„Žinojome, kad šiame divizione laukia stiprūs priešininkai, ypač pirmose dvejose rungtynėse. Bet mums, naujokams, visos komandos čia pajėgios. Nepaisant to, kad vis dar neturime nė taško, esu patenkintas tuo, kaip progresuoja mūsų jauna rinktinė. Laukia neabejotinai svarbiausios rungtynės, ir būsime joms pasiruošę“, – žadėjo D. Lacroix.

Gali būti, kad jo dispozicijoje ketvirtadienį atsidurs ir Tadas Kumeliauskas. Galvos sumušimą praėjusią savaitę patyrusęs puolėjas atskrido į Astaną ir per pratybas jau buvo užlipęs ant ledo, jo galimybės rungtyniauti priklausys nuo savijautos.

Primename, kad pirmenybes T. Kumeliausko komandos draugai pirmadienį pradėjo pralaimėjimu Baltarusijai 3:4.

Lietuvos rinktinė pirmą kartą į IA divizioną pateko pernai laimėjusi IB grupės turnyrą Kaune.

Dvi stipriausios IA diviziono komandos kitais metais pakils į elito pirmenybes, paskutinę vietą užimsianti ekipa nusileis į IB grupę.

IA diviziono lentelė


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)