Neįskaitinis XVIII etapas tradiciškai buvo skirtas Lietuvos karių dienai paminėti.

Savo jėgas Tauragėje išbandė keli šimtai bėgimo entuziastų, kurių neatbaidė ir vėsus rudeniškas oras. 12 km distanciją greičiausiai įveikė Justas Medišauskas („Origami runners“) – 42 min. 47,3 sek.

Antrąją vietą užėmė Dainius Šaučikovas („Stadija“, 43.58,5), o trečias finišavo pasaulio 24 valandų bėgimo čempionatui besiruošiantis Ruslanas Seitkalijevas (Tauragės bėgimo klubas, 44.20,8). Kartu su juo pasaulio čempionate dalyvaus Aleksandras Sorokinas ir Andrius Preibys.

Tarp moterų greičiausia buvo Auksė Linkutė („Stadija“) – 46 min. 10,5 sek. Tarp visų dalyvių jos laikas yra septintas.

„Sekėsi labai gerai, įvykdžiau planus, buvo stipri treniruotė. Trasa Tauragėje gana lygi ir lengva, nebuvo kalnų, todėl viskas pavyko puikiai. Žiemą poilsio nenusimato, nes laukia darbas ruošiantis naujam sezonui“, – sakė A. Linkutė, kuri pati yra baigusi devynių mėnesio karo tarnybą.

Antra finišavo Greta Briedytė („Stride Sisters“, 47.71,2), trečia – Dalia Lukošienė („Lukas“, 50.42,8), kuri triumfavo šio sezono Lietuvos bėgimo taurės bendroje įskaitoje.

„Sezoną vertinu puikiai. Pavyko viskas, ką buvau suplanavusi ir sudėliojusi, – džiaugėsi D. Lukošienė. – Bėgimas Tauragėje buvo puikus, stengiuosi jo nepraleisti. Šimtas balų. Oras taip pat buvo tobulas, ypač palyginus su pernykščiu bėgimu, kai buvo šalta ir daug sniego. Poilsio pas mane niekada nėra – nesvarbu ar lauke -20, ar +30. Paraginčiau visus – kilti nuo sofutės ir šokti į sportbačius. Nuotaika bus visai kitokia. Bėkime, judėkime ir būsime sveikesni.“

Absoliučiu LBT sezono vyrų čempionu šiemet tapo Vaidas Ramanauskas.

6 km distancijoje Tauragėje greičiausi buvo Gabrielius Gaubša (20.10) ir Sandra Mitkevičienė (25.49,4). 1800 m bėgime nugalėjo Antanas Girčys (5.15,2) ir Niikoleta Pantu (5.52,2). Patys jauniausi sportininkai galėjo jėgas išmėginti ir 600 m nuotolyje.

LBT vadovas Audrius Jaraminas džiaugiasi dar vienu sėkmingu sezonu ir žada nemažai naujų intrigų 2024 metais.

„Rumšiškėse užbaigėme sezoną, o Tauragėje turime paskelbti naujo sezono gaires. Galima sakyti, kad nuo bėgimo Tauragėje prasideda naujas sezonas. Labai džiaugiuosi, kad šiemet turėjome daug etapų. Galiu išduoti, kad kitais metais lauks nemažai naujų etapų. Naujovių tikrai bus, todėl lauks daug įdomių renginių. Registracijas pasistengsime paleisti kuo greičiau“, – kalbėjo A. Jaraminas.