Renginį stebėjo ir dalyvius sveikino Pasaulinės karatė konfederacijos (WKC) viceprezidentas 7 dano karatė meistras Bruno Gilardi iš Italijos.

Turnyras yra projekto „Kaunas - karatė tradicijų ir meistrų miestas“ dalis, skirtas karatė mokiniams nuo 6 iki 20 metų, o pagal meistriškumą nuo balto iki rudo diržo (12-1 kiu). Karatė meistrai, turintys juodus diržus, atliko teisėjų funkcijas. Projektą vykdo Kauno karatė klubas „Samurajus“.

Varžybos vyko ant 8 tatamių, pagal WKC taisykles 37-iose kata ir 39-iose sanbon, ippon kumitė rungtyse. Daugiausiai apdovanojimų iškovojo Kauno karatė klubo „Era“ sportininkai (11 - aukso, 15 - sidabro ir 11 - bronzos medalių), antri buvo Baltarusijos šotokan karatė federacijos atstovai (10, 5, 4), o treti Panevėžio klubo „Alfa“ karatė meistrai (3, 13, 12).

Varžybų vyriausiasis teisėjas Alfonsas Valuntonis (5 danas) pažymėjo išaugusį dalyvių meistriškumą, o federacijos vadovas Kazimieras Bartkevičius (5 danas) pasidžiaugė, kad Kaunas yra karatė traukos centras, federacijos klubai dirba rezultatyviai ir paruošia tarptautinio lygio sportininkus. Kitas, XI-as turnyras, vyks 2014 metų lapkričio 8 d. Kaune.