Apie tai vienas WADA pareigūnų pranešė savo „Twitter“ paskyroje.

Meldonium draudžiamu preparatu tapo nuo 2016 metų sausio 1-os dienos.

Garsiausiai nuskambėjo Rusijos sportininkų teigiami dopingo testai. Paaiškėjo, kad dopingą vartojo: tenisininkė Marija Šarapova, greitojo čiuožimo meistras Pavelas Kuližnikovas, greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovai Semionas Jelistratovas ir Jekaterina Konstantinova, dailiojo čiuožimo olimpinė čempionė Jekaterina Bobrova, tinklininkas Aleksandras Markinas, dviratininkas Eduardas Vorganovas ir biatlonininkas Eduardas Latypovas.

Šį dopingą vartojo ir keli kitų valstybių sportininkai: bėgikas Abebe Aregawi (Švedija), bėgikas Endeshaw Negesse (Etiopija), biatlonininkai Olga Abramova ir Artiomas Tyščenka (Ukraina).

Beje WADA oficialiai pareiškė, kad meldonium įtraukimas į draudžiamų preparatų sąrašą neturi jokios politinės potekstės, kuo organizaciją pastaruoju metu kaltino Rusijos sporto funkcionieriai ir politikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)