25-erių panevėžietis 50 m plaukimo laisvu stiliumi finale distanciją įveikė per 20,99 sek., trečią kartą Kinijoje pagerino nacionalinį rekordą ir baseino sienelę palietė penktas.

Dėl pernelyg ankstyvo starto diskvalifikavus britą Benjaminą Proudą, lietuvis palypėjo į ketvirtą poziciją.

Plaukimo greitis S. Biliui leido pretenduoti ir į apdovanojimą, bet koją pakišo reakcijos laikas startuojant, kuris buvo priešpaskutinis tarp finalo dalyvių (0,68 sek.).

Kiek netikėtai nugalėjo rusas Vladimiras Morozovas (20,33 sek.), įveikęs favoritą iš JAV Caelebą Dresselą (20,54 sek.). Trečias buvo Bradley Tandy iš Pietų Afrikos Respublikos (20,94 sek.).

Tiek atrankoje, tiek pusfinalyje S. Bilis buvo penktas ir abukart gerino Lietuvos rekordą (21,03 sek.).

Šios rungties pasaulio rekordas priklauso prancūzui Florentui Manadou – 20,26 sek., plaukikas jį pasiekė 2014 metų planetos pirmenybėse Dohoje.

Pasaulio plaukimo čempionatas: vyrų 50 m plaukimo laisvu stiliumi finalas

Prieš dvejus metus Kanadoje S. Bilis 50 m distancijoje iškovojo bronzą ir triumfavo dvigubai ilgesniame nuotolyje.

Primename, kad Lietuvos plaukikai Kinijoje iki šiol pelnė tris medalius: Danas Rapšys tapo čempionu 400 m plaukime laisvu stiliumi ir vicečempionu perpus trumpesniame nuotolyje, Rūta Meilutytė pridėjo sidabrą 50 m plaukime krūtine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)