Į Lietuvos rinktinę, kuri siunčiama į Izraelį, jau įtraukta ir šiuo metu po traumos baigianti sveikti olimpinė čempionė Rūta Meilutytė.

„Džiaugiuosi, kad sparčiai sveikstu po traumos, tačiau pirmenybė dabar yra reabilitacija ir fizinis pasirengimas olimpinėms žaidynėms Rio de Žaneire“, - sakė R.Meilutytė.

Be olimpinės čempionės, į rinktinę įtrauktas Giedrius Titenis, Mindaugas Sadauskas, taip pat traumą besigydantis Danas Rapšys, vasarą jaunimo čempionatuose puikiai plaukęs Andrius Šidlauskas, Povilas Strazdas, Gytis Stankevičius ir į didįjį plaukimą grįžęs Deividas Margevičius.

Šiai rinktinei vadovaus treneriai Žilvinas Ovsiukas, Jonas Ruddas ir Ina Paipalienė.

Gruodį Lietuvos plaukimo rinktinė pirmąsyk istorijoje taip pat dalyvaus ir Šiaurės šalių plaukimo čempionate, kurį vykdo Šiaurės šalių plaukimo federacija (Nordic swimming federation).

„Narystė šioje federacijoje mums yra didelis pripažinimas. Galime ir turime daug ko pasimokyti iš Skandinavijos šalių, kuriose plaukimas užima lyderių pozicijas ir sporto laimėjimų, ir masiškumo, ir vadybos srityse. Dalyvavimas šiame čempionate – nauja pakopa į bendradarbiavimą ir patirties perėmimą“, - sakė LPF generalinis sekretorius Emilis Vaitkaitis.

Į čempionatą Bergene (Norvegija) vyks 4 suaugę plaukikai (vaikinai), po 4 jaunius ir jaunes. Visi dalyviai paaiškės per Lietuvos plaukimo federacijos taurės varžybas lapkričio 13-14 d. Anykščiuose.

Šiaurės šalių plaukimo federacijos, kuri vienija 9 šalis (Suomija, Danija, Švedija, Norvegija, Farerai, Islandija, Estija, Latvija ir Lietuva), asocijuota nare Lietuva tapo gegužę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)