Komandų kata varžybų finale susirungė dviejų Klaipėdos klubų karatė meistrai.

Pernai iškovotą titulą išlaikė „Okinavos“ trijulė – Diana Mačiūtė, Rima Lisinskaitė ir Matas Sasnauskas.

Sidabras atiteko „Shodan“ atstovams Joanai Timinskienei, Rimai Barusaitei, Gretai Intaitei ir Matui Jonauskui. Tuo metu abu bronzos medalius išsidalino Ukrainos kolektyvai. Iš viso rungtyje dalyvavo 12 komandų.

Asmeninėse kata varžybose kovotojai konkuravo ne tik dėl medalių, bet ir dėl bilietų į ateinantį spalį Japonijoje vyksiantį pasaulio čempionatą be svorio kategorijų.

Kata rungtis pastarajame vyks pirmą kartą, kelialapius iš Europos šeštadienį pelnė po šešis pajėgiausius abiejų lyčių atstovus.

Tarp laimingųjų pateko trys lietuviai iš keturių startavusių, ir visi jie iškovojo medalius.

Europos vicečempione tapo Raminta Makackaitė. 24-erių marijampolietė paeiliui pranoko Alexią Budur (Rumunija), Victorią Thulstrup Larking (Danija), Panni Balazs (Vengrija) ir An Polimeno (Šveicarija), kol galiausiai finale nusileido Carlos Gallati (Šveicarija).

Trenerio Valiaus Rudžio auklėtinė sidabrą pelnė ketvirtą kartą paeiliui.

Raminta Makackaitė

Bronza pasipuošė etatinė Europos pirmenybių prizininkė D. Mačiūtė.

42-ejų klaipėdietė įveikė Timea Berencsi (Vengrija) ir Ki Pasanen (Švedija), bet pusfinalyje atsirėmė į C. Gallati barjerą.

Vyrų varžybose finalą pasiekė D. Mačiūtės auklėtinis M. Sasnauskas.

21-erių klaipėdietis paeiliui eliminavo Christo Terzijevą (Bulgarija), Adrianą Vastagą (Vengrija), Bogdaną Petreaną (Rumunija) ir Jaroslavą Kovalčuką (Ukraina).

Paskutinę kovą dėl aukso laimėjo danas Nikolajus Lunnas Jensenas. Vis dėlto ir vicečempiono titulas – svariausias iki šiol jaunimo amžiaus grupėje dalyvaudavusio M. Sasnausko karjeroje.

Matas Sasnauskas

Mažiau pasisekė patyrusiam Tomui Zieniui, kuris pranoko Julieną Delahaye (Prancūzija) ir Olegą Korolį (Ukraina), tačiau ketvirtfinalyje užleido kelią Andreasui Tampe (Švedija).

Kovą dėl patekimo į geriausių šešetą bei pasaulio čempionatą 41-erių lietuvis pralaimėjo rumunui Cristianui Boldutui.

Šeštadienį Europos čempionatą tęs kumitė (realios kovos) rungtis.

Iš 29 sportininkų sudaryta Lietuvos rinktinė – gausiausia tarp 21 Švedijos uostamiestyje susibūrusios komandos.

Prieš metus Europos čempionate Tarnuve (Lenkija) Lietuvos sportininkai iškovojo 14 medalių, keturi iš jų buvo auksiniai. Valstybių įskaitoje lietuviai buvo pirmi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją