Antradienį D. Zubrus jauniesiems Lietuvos ledo ritulininkams jau trečią kartą padovanojo keliasdešimt aprangos komplektų ir kartu su Dariumi Kasparaičiu surengė parodomąją treniruotę vaikams.

Aprangos šįkart bus skirtos mažiausiems ledo ritulininkams, nes tėvai dažnai nedrįsta pirkti brangios aprangos 5-6 m. vaikams, o dovanos vertė siekia beveik 100 tūkst. litų. Vienintelis Šiaurės Amerikos ledo ritulio lygoje (NHL) rungtyniaujantis lietuvis teigė, kad aprangas gauna padedamas NHL žaidėjų asociacijos fondo.

„Bandau parodyti kaip viskas gerėja, didėja susidomėjimas, bandome užimti vaikus. Jie mane supranta ir padeda. Šis fondas yra žaidėjų iniciatyva, patys renkame pinigus ir su pačia lyga jis neturi nieko bendro“, - pasakojo sportininkas.

Lietuvio darbus pastebėjo ir pats fondas – nuo kitų metų D. Zubrus užims vieno iš direktorių pareigas ir spręs paramos klausimus.

Paaiškėjus, kad kitų metų Pasaulio ledo ritulio I diviziono B grupės čempionatas vyks Lietuvoje balandžio 20-26 dienomis, D. Zubrus teigė, kad jeigu bus sveikas, tikrai žais rinktinėje.

„Kai gauni medalį iš prezidentės rankų, kaip gali nežaisti? Jei sveikata leis ir su „Devils“ klubu nepavyktų patekti į atkrintamąsias varžybas, tikrai padėsiu. Nemanau, kad klubas trukdys ir neišleis“, - sakė lietuvis.

Puolėjas taip pat pasidžiaugė, kad Lietuvos ledo ritulio rinktinę treniruoja vokietis Berndas Haake:

„Daug gero apie jį girdėjau ne iš lietuvių. Manau, mums labai pasisekė. Tikrai jį gerbiu kaip trenerį“.

Nors ledo ritulio lazdą Lietuvoje į rankas paima vis dažnesnis vaikas, sportininko manymu, norint pasivyti kaimynus ir tapti stipriais šios sporto šakos atstovais reikia valdžios supratimo.

„Reikia gerų trenerių, mąstome pradėti rengti seminarus. Reikia ir valdžios supratimo. Kiek pats važinėjau po miestus, kalbėjau su merais... Pati čiuožykla neišsilaikys“, - sakė D. Zubrus.

Neseniai su Naujojo Džersio „Devils“ klubu pratęsęs sutartį dar trejiems metams, lietuvis jau sekmadienį išvyks į Monrealį, kur su asmeniniu treneriu pradės pasirengimą naujam sezonui. D. Zubrus pažadėjo kitais metais į Lietuvą grįžti ilgesniam laikotarpiui ir atsivežti savo šeimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)