Pirmajame finalo mače šeštadienį namuose kaunietės varžoves sutriuškino 43:29 (18:15).

Vilnietėms 9 įvarčius pelnė Inesa Verbovik, 7 - Greta Kavaliauskaitė, 3 - Gintarė Anužytė.

Viešnių ekipoje taiklumu išsiskyrė Neringa Palionytė, atlikusi 8 tikslius metimus, 6 įvarčius pelnė Gabija Vidūnaitė, 5 - Simona Kazlauskaitė.

Mačo baigtį nulėmė paskutinėse rungtynių sekundėse taiklus Gintarės Lydekaitės metimas.

„Didžiojo finalo antrosios rungtynės buvo išties gero lygio ir vertos finalo. Pradžioje persvarą turėjo dvikovos šeimininkės - trenerio Andriejaus Perovo auklėtinės. Jos laimėjo pirmąją susitikimo dalį keturiais įvarčiais, o antrame kėlinyje irgi aršiai priešinosi reguliaraus sezono nugalėtojoms Kauno rankininkėms. Bet žalgirietės irgi stengėsi iš visų jėgų pakreipti įvykius į savo pusę. Iš dalies tai joms pavyko. Žaidimas išsilygino, o atskirais atvejais ir turėjo nežymų pranašumą. Tokia priešprieša suteikė daug intrigos ir dramatiškos kovos, kuomet vienu metu pirmavo tai viena tai kita komanda“,- po atkaklaus mačo sakė dvikovos inspektorius Gintaras Paškevičius.

Dabar finalo serijoje - dviejų savaičių pertrauka, kadangi Lietuvos jaunimo rinktinė gegužės 17-19 dienomis Kroatijoje dalyvaus Europos čempionato VI atrakos grupės turnyre su šeimininkių ekipa, Ispanija bei Šveicarija.

Trečiosios Lietuvos moterų rankinio lygos finalo rungtynės bus žaidžiamos gegužės 25 dieną Kaune.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)