Intriguojančiame finale Naujoji Zelandija 19:14 įveikė Pietų Afrikos Respublikos (PAR) regbininkus, o žeminimus nugalėtojų gretose atliko Samas Dicksonas, Kurtas Bakeris ir Lewisas Ormondas.

Ši pergalė Naujajai Zelandijai leido padidinti taškų kraitį iki 104. Vos dviem taškais daugiau turi lyderis Fidžis, kuris Vankuveryje pralaimėjo mažąjį finalą Australijai ir liko ketvirtas. Antrą vietą išsaugojo PAR (105 tšk.).

„Praėjusią savaitę Las Vegase mums sunkiai sekėsi su nauja komanda, trūko susižaidimo, bet šįkart mes tikrai norėjome pasirodyti geriau. Didžiuojuosi savo vyrais, kad laimėjome finalą, nes savaitė buvo labai sunki“, - sakė „All Blacks“ kapitonas Timas Mikkelsonas.

Penktą vietą Kanadoje užėmė ir „Plate“ taurę iškovojo Samoa rinktinė. „Bowl“ trofėjus (9 vieta) atiteko Kanadai, o „Shield“ (13 vieta) - pirmame etape šiais metais dalyvavusiai Rusijai.

Per dvi dienas Vankuveryje stipriausių pasaulio regbio-7 rinktinių kovas stebėjo 60 418 žiūrovų. Tai pirmas pasaulio serijos turnyras istorijoje, kuris vyko stadione uždaru stogu.

Pasaulio serijos turnyrai vyksta dešimtyje valstybių ir vadinasi „HSBC World Series“. Kiekviename etape kovoja 16 rinktinių, suskirstytų į keturias grupes. Už pirmą vietą ture suteikiami 22 taškai, už antrą - 19, už trečią - 17 taškų.

Septintas pasaulio serijos etapas vyks balandžio 8-10 dienomis vyks Honkonge.

Pasaulio serijos lyderių rikiuotė po šešių etapų:

1. Fidžis - 106 taškai
2. PAR - 105
3. Naujoji Zelandija - 104
4. Australija - 90
5. JAV - 76
6. Argentina - 69
7. Anglija - 57
8. Kenija - 53
9. Samoa - 44
10. Prancūzija - 43

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją