Prie „Žalgirio“ pavadinimo nebeliks raidžių trumpinio VMFD – taip ekipa vadinosi nuo 2009 metų, kuomet buvo įkurta Vilniaus miesto futbolo draugija „Žalgiris“.

2008-aisiais verslininko Vadimo Kastujevo valdytame „Žalgirio“ klube kilus finansinei krizei, komandos išlaikymą ant savo pečių kurį laiką vilko sirgaliai. Išeitis buvo rasta įsteigus naują, skolų neslegiamą juridinį asmenį, bet dėl „Žalgirio“ pavadinimo teko kelerius metus konkuruoti teismuose su V. Kastujevo pamesto klubo bankroto administratoriumi.

Praėjusiais metais bankroto procedūra buvo nutraukta padengus įsiskolinimus. Vis dėlto nauji vadovai sugrąžinti klubo į šalies futbolo žemėlapį nemėgino, pasirinkę kitą veiklos kryptį ir pakeitę savo valdomo juridinio asmens pavadinimą į Antakalnio laisvalaikio ir poilsio klubą.

Pagaliau išspręsti ginčą dėl teisių į „Žalgirio“ vardą ir istoriją padėjo finansinis argumentas: DELFI žiniomis, taikos sutartis Lietuvos čempionams atsiėjo penkiaženklę sumą.

Pridėjus šių metų titulą, „Žalgiris“ per savo istoriją jau penkis kartus tapo šalies čempionu (1991, 1992, 1999, 2013 ir 2014 metais), aštuonis kartus iškovojo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurę (1991, 1993, 1994, 1997, 2003, 2012, 2013, 2014) ir keturis kartus – Supertaurę (2003, 2012, 2013, 2014).

Be to, 1987 metais vilniečiai iškovojo SSRS čempionato bronzos medalius, o 1987-aisiais, atstovaudami SSRS rinktinei, laimėjo universiadą.

Su nauju trofėjumi ir susigrąžinta istorija žalgiriečius antradienį Vilniaus rotušėje sveikino miesto meras Artūras Zuokas, kadenciją baigęs šalies prezidentas Valdas Adamkus, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras, Lietuvos rinktinės strategas Igoris Pankratjevas ir kiti renginio svečiai.

Čempionų laurus vilniečiai užsitikrino dar prieš mėnesį, iki pirmenybių pabaigos likus keturiems turams. Per 35 iki šiol sužaistus mačus „Žalgiris“ surinko 81 tašką (įmuštų ir praleistų įvarčių santykis – 89:17). Praėjusiais metais sostinės klubas nugalėtoju tapo pelnęs 73 taškus (77:19).

Paskutines A lygos sezono rungtynes žalgiriečiai šeštadienį namuose žais su Gargždų „Banga“.

Primename, kad sidabro medalius jau užsitikrino Pakruojo „Kruoja“ (66 tšk.), o dėl bronzos paskutiniame ture netiesiogiai kovos Klaipėdos „Atlantas“ (62 tšk.) ir „Trakai“ (60 tšk.).

Kitais metais „Žalgiris“ galės mėginti apginti ir LFF taurės turnyro nugalėtojų vardą, kadangi iškopė į pusfinalį.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)