Nors Poznanės policija tiria incidentą ir jau išsiaiškino daugelį jo aplinkybių, politikas turi kitą nuomonę, kurią išsakė LNK televizijos žinių laidoje. Galima spėti, kad ažiotažą sukėlė lietuvių pareigūnų, kažkokiu būdu infiltruotų į "Lech" sirgalių gretas ir sugebėjusių įtikinti juos taip elgtis, provokacija.

"Manau, jog tai - specialiųjų tarnybų darbas. Nebūtų pirmas kartas. Galbūt tai mišrios pajėgos - žinote, jie paprastai tarnauja kelioms įstaigoms, bet daugiausiai - mūsiškių", - pasakojo Europos Parlamento narys, kurio vadovaujama partija yra valdančiosios koalicijos parlamente dalis.

Kritišku požiūriu į Lietuvoje priimamus sprendimus garsėjantis V.Tomaševskis neatskleidė, ar ketina kreiptis į Lenkijos vaivadijos atstovus, kurie jau nubaudė "Lech" ekipą vienerioms rungtynėms uždarydami skandalais garsėjančią tribūną. Taip pat nekomentavo, ar Lenkijos klubo fanų prieš keletą dienų paviešintas sarkastiškas pareiškimas, kuriame šaipomasi iš atliekamo tyrimo ir neatsižadama plakato teksto, taip pat yra susijęs su Lietuvos specialiosiomis tarnybomis.

Tuo metu Lenkijoje aktyviai vykdoma akcija, kuria siekiama atsiprašyti Lietuvos už plakato turinį. "Gazeta Wyborcza" jau surinko per 13 tūkstančių apgailestaujančių piliečių parašų, o dėl incidento jau atsiprašė gausybė šalies intelektualų, diplomatų ir kitų aukštų pareigūnų, tarp kurių - ir užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (656)