„Atletico“ antradienį siekė panaikinti įvarčio deficitą, nes pirmą mačą Vokietijoje „Bayer“ ekipai pralaimėjo 0:1.

27 min. po Mario Suarezo smūgio kamuolys kliudė varžovų gynėjus ir po rikošeto suspurdėjo svečių iš Lėverkuzeno vartuose – 1:0 (1:0). Bendras „Atletico“ ir „Bayer“ dvikovos rezultatas tapo lygus (1:1), tad prireikė pratęsimo, o paskui ir 11 metrų baudinių serijos.

Joje pergalingu tapo penktasis tikslus Fernando Torreso smūgis, nes rezultatą išlyginti galėjusio Stefano Kiesslingo šūvis skriejo virš vartų.

Tuo metu „Arsenal“ komandos laukė dar sunkesnė užduotis – panaikinti dviejų įvarčių deficitą, kurį atsivežė iš „Emirates“ stadiono (1:3).

Nepaisant visų Arsene'o Wengero auklėtinių pastangų ir pasiaukojamo žaidimo, AS „Monaco“, per visą susitikimą neatlikęs nė vieno smūgio į varžovų vartų plotą, pasiekė sau palankų rezultatą – pralaimėjo tik 0:2 (0:1) ir dalyvaus ketvirtfinalio batalijose.

„Arsenal“ viltis buvo atgaivinę Olivier Giroud ir Aarono Ramsey įvarčiai atitinkamai 36 bei 79 min.

Rungtynių eiga:

„Atletico“ 1 – 0 Lėverkuzeno „Bayer“

„Atletico“: Miguel Angel Moya, Jesus Gamez, Juanfran, Miranda, Raul Jimenez, Mario Suarez, Koke, Antoine Griezmann, Arda Turan, Cani, Mario Mandžukič.

„Bayer“: Bernd Leno, Emir Spahič, Roberto Hilbert, Wendell, Omer Toprak, Lars Bender, Hakan Čalhanoglu, Gonzalo Castro, Karim Bellarabi, Son Heung-min, Josip Drmič.

Kadangi kiekvienos klaidos kaina šiame mače buvo itin didelė, jis prasidėjo labai atsargiai. 10 min. šūviu iš toli „Atletico“ vartininko budrumą nusprendė patikrinti Karimas Bellarabi ir uždirbo kampinį.

20 min. traumą lygioje vietoje patyrė „Atletico“ vartų sargas Miguelis Angelis Moya ir jį priverstinai pakeitė Janas Oblakas.

Tačiau šis epizodas neišmušė Diego Simeones auklėtinių iš vėžių ir jie netrukus jau džiaugėsi pelnytu įvarčiu: 27 min. po galingo Mario Suarezo smūgio kamuolys kliudė „Bayer“ gynėjus ir po rikošeto suspurdėjo vartų tinkle – 1:0.

31 min. Mario Madžukičius galėjo iškart ir padvigubinti rezultatą, tačiau gerokai uždelsė iššokęs vienas prieš Berndą Leno ir nesugebėjo net atlikti bandymo.

Antrą kėlinį vėl aktyviau pradėjo „Atletico“, bet „Bayer“ žaidėjai nepanikavo, kantriai gynėsi ir laukė savo progos.

69 min. pusprogę turėjo Arda Turanas – tiesa, smūgis jam nepavyko ir kamuolys pralėkė toli nuo vartų.

Nepaisant visų šeimininkų pastangų, komandoms teko žaisti pratęsimą, nes po dviejų mačų rezultatas lygus – 1:1.

95 min. „Bayer“ atakos smaigalyje atsidūrė Stefanas Kiesslingas, bet vokiečiui smūgis nepavyko ir jis „Atletico“ vartų sargui didesnių problemų nesukėlė.

107 min. gerą progą turėjo Raulis Garcia – po jo stipraus bandymo į artimąjį viršutinį vartų kampą svečius išgelbėjo B. Leno reakcija.

111 min. šūviu it iš patrankos J. Oblako vos neužklupo Simonas Rolfesas, nepataikęs tik apie metrą.

116 min. galva pasižymėti mėgino aktyviai į žaidimą įsiliejęs Fernando Torresas, bet „Bayer“ vartininkas buvo savo vietoje.

Taigi pratęsimas baigėsi be įvarčių ir komandoms savo santykių aiškinimąsi perkėlė į 11 metrų baudinių seriją.

Ją nesėkmingai pradėjo tiek Raulis Garcia, tiek Hakanas Čalhanoglu – 0:0.

Antoine'as Griezmannas ir Simonas Rolfesas mušė labai užtikrintai – 1:1.

Mario Suarezas ramiai realizavo, o Omeras Toprakas šovė virš vartų – 2:1.

Kokes bandymą puikiai atrėmė B. Leno ir Gonzalo Castro išlygino rezultatą – 2:2.

Fernando Torresas buvo tikslus, o Stefanas Kiesslingas neatlaikė įtampos ir smūgiavo gerokai per aukštai – 3:2 triumfavo „Atletico“.

AS „Monaco“ 0 – 2 „Arsenal“

AS „Monaco“: Danijel Subašič, Fabinho, Layvin Kurzawa, Aymen Abdennour, Wallace, Nabil Dirar, Joao Moutinho, Geoffrey Kondogbia, Jeremy Toulalan, Dimitar Berbatov, Anthony Martial.

„Arsenal“: David Ospina, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Nacho Monreal, Hector Bellerin, Mesut Oezil, Santi Cazorla, Francis Coquelin, Olivier Giroud, Alexis Sanchez, Danny Welbeck.

Nors trijų įvarčių reikėjo „Arsenal“ klubui, pirmasis 3 min. link vartų smūgiavo šeimininkų saugas Joao Moutinho – kamuolys skriejo per aukštai.

Visgi jau netrukus iniciatyvą perėmė atvykėliai iš Londono, o AS „Monaco“ darė tai, ką moka geriausiai – gynėsi: atrėmė pirmas pavojingesnes Olivier Giroud ir Santi Cazorlos atakas.

31 min. O. Giroud dar kartą šovė šalia vartų, o saviškių puolimu nepatenkintas Arsene'as Wengeras liepė apšilinėti Theo Walcottui.

Visgi prancūzas pasitaisė ir 36 min. galingu pakartotiniu bandymu į viršutinį vartų kampą atgaivino „Arsenal“ viltis – 0:1.

53 min. po Mesuto Oezilio atlikto baudos smūgio visą savo meistriškumą buvo priverstas pademonstruoti Danijelis Subašičius.

„Arsenal“ šansai išsigelbėti ir žengti į ketvirtfinalį nyko su kiekviena minute, o AS „Monaco“ nereikėjo nieko kito, kad tik nenustotų eiti laikas.

Visgi 79 min. Theo Walcottas pataikė į virpstą, o tada pirmas prie kamuolio suskubo Aaronas Ramsey ir pelnė antrą svečių įvartį – 0:2.

83 min. „Arsenal“ buvo arti trečio įvarčio, bet Alexio Sanchezo ir O. Giroud kėslus atspėjo D. Subašičius.

Finalinis teisėjo švilpukas paskelbė „Arsenal“ pergalę (0:2), tačiau tokiu rezultatu dėl daugiau svečiuose įmuštų įvarčių džiaugėsi „Monaco“ atstovai: jie – kitame etape.

Rungtynės:

Madrido „Atletico“* 1 – 0 Lėverkuzeno „Bayer“ (pirmas mačas – 0:1), po 11 m baudinių – 3:2
27' [1 – 0] Mario Suarez

AS „Monaco“* 0 – 2 Londono „Arsenal“ (pirmas mačas – 3:1)
36' [0 – 1] Olivier Giroud
79' [0 – 2] Aaron Ramsey

Trečiadienį savo santykius pabaigs aiškintis paskutinės dvi aštuntfinalio poros: FC „Barcelona“ ir „Manchester City“ (pirma dvikova – 2:1) bei Dortmundo „Borussia“ ir Turino „Juventus“ (pirma dvikova – 1:2).

Be „Atletico“ ir AS „Monaco“, savo varžovų ketvirtfinalyje jau laukia Madrido „Real“, Miuncheno „Bayern“, PSG ir „Porto“ futbolininkai.

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio burtai, suskirstysiantys aštuonis pajėgiausius šio sezono Europos futbolo klubus į keturias poras, bus traukiami jau penktadienį, kovo 20 d.