Tiesa, trakiškiai bus priversti rungtyniauti be į Lietuvos nacionalinę rinktinę išvykusių Deivido Česnauskio ir Lino Klimavičiaus, jaunimo rinktinei atstovausiančių Justino Januševskio ir Povilo Malinausko ir Moldovos nacionalinės rinktinės trenerių dėmesio sulaukusio Jevgenijaus Zasavickio.

„Galima sakyti, kad pradedame pasiruošimą UEFA Europos lygos turnyrui. Nenorime tūnoti tik savo sultyse, todėl ir nusprendėme pakeisti aplinką. BATE yra labai rimtas sparingo partneris, todėl į šias, nors ir draugiškas rungtynes, žiūrime labai rimtai. Beje, galiu pasakyti, kad tai ne paskutinis varžovas iš užsienio, su kuriuo žaisime birželio mėnesį“, - pasakojo „Trakų“ klubo sporto direktorius Virmantas Lemežis.

Dar geriau padėtį BATE stovykloje žino „Trakų“ legionierius Aleksandras Byčionokas, kuris vilkėdamas Minsko „Dinamo“ klubo aprangą pats nekart žaidė prieš daugkartinius Baltarusijos čempionus.

„Neabejotinai, tai yra labai geras varžovas ruošiantis UEFA Europos lygai. BATE ekipoje yra 25 lygiaverčiai žaidėjai, todėl, nepaisant kelių žaidėjų išvykimo į rinktinę, jie nejaus jokio susilpnėjimo.

Tai yra komanda, kuri labai gerai paruošta fiziškai. Taip pat labai greitai pereinan iš gynybos į puolimą ir demonstruoja nuostabų žaidimą gynyboje, kai per aštuonerias naujo sezono rungtynes nepraleido nei vieno įvarčio. Be to, BATE visai neseniai laimėjo Baltarusijos taurę, tad puikiai galima nuspėti, kad tai yra paties aukščiausio lygio priešininkas“, - rungtynių nauda neabejoja A. Byčionokas.

- Kaip manai, ar tai nėra per stiprus priešininkas „Trakams“?

- Kodėl gi? Juk su kiekviena komanda įmanoma žaisti ir tą daryti gerai. Aišku, kad Borisovo komanda lygiu mus lenks, tačiau bus kaip tik įdomu. Lietuviai, ypač jaunieji, galės įrodyti savo vertę. Manau, kad jiems šios rungtynės bus gera pamoka. Man asmeniškai taip pat bus malonu grįžti namo, nes BATE žaidžia praktiškai visi pažįstami. Įskaitant net trenerių štabą.

- Tau pačiam ne kartą yra tekę žaisti prieš BATE. Kokie prisiminimai?

- Minsko „Dinamo“ klubo rungtynės prieš BATE ekipą yra vadinamos Baltarusijos klasika. Visada padidintas dėmesys, ažiotažas ir visokios intrigos. Vienu žodžiu kalbant, žaisti su BATE komanda visada buvo įdomu. Galima šiek tiek palyginti su „Trakų“ ir (Vilniaus) „Žalgirio“ dvikova – tik viskas aukštesniu lygiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)