Sunku patikėti, bet tai faktas – „Manchester City“ ir „Barcelona“ ekipos tarpusavyje oficialiose rungtynėse susidurs pirmą kartą. Iki šiol šie klubai žaidė tik draugiškose dvikovose ir pasidalijo po tris pergales. „Manchester City“ Čempionų lygos aštuntfinalyje kovos pirmą kartą klubo istorijoje. „Barcelona“ komanda, kuri elitiniame žemyno turnyre triumfavo keturis sykius, į ketvirtfinalį sieks patekti septintą sezoną iš eilės.

„Barcelona“ klubas nuo 2008 metų Čempionų lygos atkrintamose varžybose ypač silpnai rungtyniauja svečiuose – iš 15 mačų laimėjo tik 3, tačiau dažniausiai namie nugalėdavo varžovus didesne persvara ir prasibraudavo į kitą etapą.

Katalonijos ekipa Čempionų lygoje Anglijos aikštėse nelaimėjo nė vienos iš pastarųjų penkių dvikovų. Pastarąjį kartą „Barcelona“ komanda iš šios šalies pergalę parsivežė 2006–2007 metų sezone, kai 1:0 nugalėjo „Liverpool“ futbolininkus.

Papildomos intrigos Anglijos ir Ispanijos futbolo milžinų susirėmimui suteikia tai, kad „Manchester City“ komandai atstovauja keturi ispanai (Davidas Silva, Alvaro Negredo, Jesusas Navasas ir Javi Garcia), be to, per pastaruosius keletą metų būrys futbolininkų į „City“ klubą persikėlė kaip tik iš Ispanijos lygos. Vienas jų – Yaya Toure, anksčiau gynęs „Barcelona“ garbę.

„Miestiečių“ treneris čilietis Manuelis Pellegrini didžiąją savo karjeros dalį dirbo Ispanijoje. Kai jis treniravo „Villareal“, Madrido „Real“ ir „Malaga“ komandas, jam Barselonos klubą pavyko įveikti keturis kartus.

Ne ką mažiau įdomus turėtų būti „Arsenal“ klubo ir čempiono titulą ginančios „Bayern“komandos mūšis. „Kanonieriai“ tris pastaruosius sezonus neperšoko aštuntfinalio barjero. Pernai šiame etape Arsene‘o Wengero auklėtinius kaip tik ir eliminavo Vokietijos čempionai. Tiesa, kova buvo atkakli: Londone 2:0 triumfavo „Bayern“, o Miunchene 3:1 – „Arsenal“.

Aštuntfinalio pirmų rungtynių transliacijų tvarkaraštis per „Viasat Sport Baltic“ (VSB) ir TV6:

Vasario 18 d.

21.35 val. Leverkuzeno „Bayer“ – Paryžiaus „Saint Germain“ (VSB; tiesiogiai),
21.35 val. „Manchester City“ – „Barcelona“ (TV6; tiesiogiai),
03.20 val. „Manchester City“ – „Barcelona“ (VSB; vaizdo įrašas).

Vasario 19 d.

21.35 val. „Arsenal“ – „Bayern“ (VSB; tiesiogiai),
21.35 val. „Milan“ – Madrido „Atletico“ (TV6; tiesiogiai),
02.15 val. „Milan“ – „Atletico“ (VSB; vaizdo įrašas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)