Įtampa pasiekė aukščiausią tašką. Paskutiniame etape pilotui, kuris užims pirmą vietą, atiteks ne 25, o 50 taškų. Bendroje įskaitoje pirmaujantis „Mercedes“ lenktynininkas L. Hamiltonas turi 334 taškus, o jo komandos draugas vokietis N. Rosbergas – 317.

Jei Abu Dabyje triumfuos N. Rosbergas, o L. Hamiltonas liks trečias ar užims žemesnę vietą, čempionu taps vokietis. Jis laimėjo praėjusį etapą Brazilijoje ir nutraukė penkių iš eilės brito pergalių seriją.

Pernai Jungtiniuose Arabų Emyratuose visus varžovus aplenkė „Red Bull“ atstovas Sebastianas Vettelis, kuris neseniai pasirašė trejų metų sutartį su „Ferrari“. Tada trečias liko N. Rosbergas. L. Hamiltonas šioje trasoje greičiausias buvo 2011 metais.

Abu Dabyje šį savaitgalį bus išbandyta L. Hamiltono tėvo Anthony Hamiltono sukurta revoliucinė sistema. Ji pavadinta „informaciniu sparnu“. Naujoji sistema bus virš piloto galvos – ant oro paėmimo angos. Naujovės paskirtis – pateikti įvairios informacijos. Tarkim, kelintą vietą trasoje užima lenktynininkas.

„Bandymai reikalingi tam, kad būtų galima išsiaiškinti, ar tai naudinga „Formulei-1“. Norime sužinoti, ar LED ekranuose pateikiama informacija bus matoma televizijos žiūrovams ir šalia trasos esantiems aistruoliams. Tikiu, kad ši sistema pravers visiems“, – sakė A. Hamiltonas.

Sinoptikai prognozuoja, kad lietaus tikimybė šį savaitgalį lygi nuliui. Temperatūra svyruos nuo 28 iki 31 laipsnio. Niekas neabejoja, kad labai karšta bus ir trasoje.

Transliacijų tvarkaraštis:

Lapkričio 21 d.

14.55 val. antroji treniruotė

Lapkričio 22 d.

11.55 val. trečioji treniruotė
14.55 val. kvalifikacija

Lapkričio 23 d.

14.50 val. lenktynės

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!