Tuomet jo komanda ir vėl susidūrė su efektyvaus padangų naudojimo problemomis. Pilotas neslepia baimės, kad tai gali pasikartoti ir šiame etape.

„Viskas šį savaitgalį klostosi tikrai puikiai. Mes viską optimizavome. Po to, ką patyrėme Bahreine, tai malonus rezultatas, tačiau negalime pernelyg pasitikėti savimi galvodami apie lenktynes. Esame nustebę tokiu dideliu greičiu. Gera kvalifikacija su geru ratu pabaigoje. Esu labai labai tuo patenkintas“, - po kvalifikacijos kalbėjo N. Rosbergas.

„Bahreine aš nukritau iš pirmosios į devintąją vietą, tad tai tikrai nebuvo gražu ar malonu. Lewisui Hamiltonui Bahreine pavyko finišuoti penktam. Mūsų tikslas – pasirodyti geriau nei tuomet“, - aiškino lenktynininkas.

R. Brawnas: „Mercedes“ dar neišsprendė problemų

„Mercedes“ komandos vadovas Rossas Brawnas po Ispanijos GP kvalifikacijos, kur ekipos pilotai užėmė pirmąsias dvi vietas, ragino nesureikšminti tokių rezultatų ir atsargiai kalbėjo apie galimybes lenktynėse.

N.Rosbergas ir L.Hamiltonas

„Tai tik kvalifikacija. Svarbiausias važiavimas laukia rytoj. Niekada negali žinoti, kokie kitų planai. Šį savaitgalį mes koncentravomės į lenktynes, nes jose mums anksčiau sekėsi prastai. Šį rytą daug dirbome važiuodami su lenktynėse būdingu kuro kiekiu. Nežinome, kokia mūsų padėtis“, - aiškino specialistas.

„Ar prieš rytojų jaučiuosi užtikrintas? Nevisiškai. Iš važiavimų sunkiu automobiliu mačiau, kad nesame išsprendę problemų taip, kad važiuotume kaip kvalifikacijoje, tačiau daug dirbome ta linkme. Ar galime laimėti? Nežinau. Galbūt pakaks naktį atlikto darbo“, - sakė R. Brawnas.

S. Vettelis patenkintas pagerintu automobiliu

Trečią vietą Ispanijos GP kvalifikacijoje užėmęs „Red Bull“ pilotas Sebastianas Vettelis teigė esąs patenkintas tokiu rezultatu ir džiaugėsi pagerintu automobiliu.

„Nuoširdžiai kalbant, esu visai patenkintas. Vakar ir šiandien buvau tikrai laimingas. Manau, mes pagerinome bolidą. Mes laikėmės kitokios taktikos nei dauguma kitų – naudojome tik minkštesnes padangas. Pažiūrėsime, ar tai mums suteiks pranašumą rytoj“, - kalbėjo vokietis.

S.Vettelis

Nors ir tikimasi, kad priešais S. Vettelį startuosiantys „Mercedes“ pilotai lenktynėse bus lėtesni, čempionato lyderis neskubėjo nurašyti savo varžovų: „Mercedes“ dabar yra priekyje mūsų. Nuoširdžiai kalbant, jie nuvažiavo ilgų atkarpų ir šios neatrodė taip jau blogai. Vakar ilgose atkarpose gana pajėgiai atrodė ir „Ferrari“ bei „Lotus“, tad galime tikėtis, kad jie bus labai stiprūs ir lenktynėse.“

F. Alonso: mūsų tikslas – daugiau nei apdovanojimų pakyla

Po ne itin sėkmingai susiklosčiusios kvalifikacijos Barselonos trasoje Fernadas Alonso pareiškė, jog sekmadienį vyksiančiose lenktynėse sieks daugiau nei vietos pirmame trejete.

Nors ispanas ir buvo greitas treniruočių metu, kvalifikacijoje sportininkas neprilygo greičiausiems varžovams ir liko penktas. Tačiau „Ferrari“ pilotas neliko nusivylęs tokiu rezultatu.

„Manau tai buvo maksimumas to, ką šiuo metu turime. Mes ir vėl negalėjome pasipriešinti „Mercedes“ pilotams kvalifikacijoje. Tai jau trečioji jų „pole“ iš eilės. Žinome, jog lenktynėse esame galbūt greitesni. Tad belieka laukti tinkamų progų rytoj“, – kalbėjo F. Alonso.

F.Alonso

„Turime gerai startuoti, išvengti bėdų pirmame rate ir pasinaudoti gera taktika, nes padangos ir vėl greitai dėvėsis. Taigi, turime kuo geriau susidoroti su šia problema.“

„Jaučiuosi užtikrintai. Automobilis vakar buvo geras, jaučiausi patogiai. Sekmadienis mums dažniausiai yra geriausia savaitgalio diena, tad nematau priežasčių, dėl kurių negalėtume pakovoti dėl vietos ant apdovanojimų pakylos. Tačiau mes norime daugiau nei vietos ant podiumo. Tad žiūrėsime ką mums pavyks nuveikti“, - sakė lenktynininkas.