„Tai neįtikėtina. Atmosfera buvo fantastiška, automobilis tiesiog puikus. Dėkoju už tai komandai bei „Renault“. Jie taip pat stipriai prisidėjo prie mūsų sėkmės“, - po lenktynių sakė S. Vettelis.

„Kas liečia padangas, su jomis nėra lengva. Tačiau pagelbėja tai, jog prieš tave yra švari trasa ir nesi užstrigęs už lėčiau važiuojančio. Sunkiai su jomis dirbome ir galbūt panaudoti jas mums sekėsi geriau nei kitiems.“

Sebastianas Vettelis

S. Vettelis taip pat pasidžiaugė, jog triumfą šios dienos lenktynėse stebėjo į Abu Dabį atvykę tėvai: „Didžiąją gyvenimo dalį praleidau lenktyniaudamas ir jie tai matė. Dabar automobiliai tapo tiesiog didesni. Džiaugiuosi, jog jie atvyko čia. Jie išmokė mane daug gerų dalykų. Vieną dieną visa tai norėčiau perduoti savo vaikams jei tokių kada turėsiu.“

Kirtus finišo liniją S. Vettelis nesusivaldė ir vėl švęsdamas pergalę padovanojo trasoje susirinkusiems sirgaliams keletą „saulučių“. Tiesa, po to tarp piloto ir komandos narių įvyko tam tikra diskusija.

„Tiesiog gražink automobilį į garažą“, – S. Vetteliui radijo ryšiu sakė jo lenktynių inžinierius.

„Galėsi už tai baudą susimokėti pats“, – į pokalbį įsikišo „Red Bull“ ekipos vadovas C. Horneris.

N. Rosbergas liko patenkintas trečia vieta

Trečiąją vietą Abu Dabio GP lenktynėse užėmęs „Mercedes“ pilotas Nico Rosbergas teigė likęs patenkintas tokiu rezultatu.

Vokietis kurį laiką važiavo antras, tačiau galų gale buvo priverstas pripažinti po starto aplenkto „Red Bull“ atstovo Marko Webberio pranašumą.

„Esu patenkintas – trečioji vieta yra gerai. Šio savaitgalio tikslas buvo pasirodyti geriausiai tarp likusiųjų ir mums pavyko tai pasiekti. Susiklosčius aplinkybėms kitaip, galėjau būti ir antras, tačiau neišėjo“, - po finišo sakė N. Rosbergas.

Nico Rosbergas

„Svarbiausia užimti antrą vietą konstruktorių čempionate – ne tik dėl finansinių priežasčių, bet ir dėl visos komandos motyvacijos – įsitikinti, kad turime antrą geriausią automobilį.“

Kitas „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas finišavo tik septintas. Tai jau trečios lenktynės iš eilės, kurias britas baigė žemiau už komandos draugą.

L. Hamiltonas: turiu geriau padirbėti

Po lenktynių Abu Dabyje L. Hamiltonas pareiškė, jog turi geriau padirbėti jei nori greičiu ir forma prilygti jau ne pirmą kartą ant apdovanojimų pakylos lipančiam komandos draugui Nico Rosbergui.

Britas šeštadienį vykusioje kvalifikacijoje iškovojo ketvirtą starto poziciją. Tačiau, priešingai nei N. Rosbergas, Lewisas lenktynėse prarado kelias pozicijas varžovams ir finišo liniją kirto septintas.

Lewisas Hamiltonas

„Nico rezultatas akivaizdžiai parodo, jog su šiuo automobiliu galima finišuoti geresnėje pozicijoje, nei šiandien pavyko man. Viskas tas pats... tik kita diena. Tas pats kiekvienose lenktynėse. Tai negali būti kitų žmonių kaltė. Nico pelnė nemažai taškų komandai. Man tiesiog reikia geriau padirbėti, kad pasiekčiau tokių pat rezultatų“, – sakė „Mercedes“ pilotas L. Hamiltonas.