Federacija taip pat pranešė, jog kaltinimai dėl dalyvavimo minėtuose bandymuose pateikti ne tik sidabrinėms strėlėms, bet ir padangų tiekėjai „Pirelli“.

„2013 m. birželio 5 dieną, išnagrinėjus Monako GP metu pateiktus „Red Bull“ ir „Ferrari“ protestus dėl to, jog automobiliai, pažymėti 9 ir 10 numeriais, dalyvavo trijų dienų „Pirelli“ padangų bandymuose Barselonoje ir buvo naudojamas 2013 m. automobilis, FIA prezidentas informavo Tarptautinio tribunolo prezidentą apie pateiktus kaltinimus „Pirelli“ ir „Mercedes AMG Petronas F1“ komandai“, – rašoma FIA pranešime.

„2013 m. birželio 5 dieną „Pirelli“ ir „Mercedes AMG Petronas F1“ komanda buvo pakviesta Tarptautinio tribunolo prezidento atvykti į Tarptautinio tribunolo rengiamą apklausą“.

Apklausa birželio 20 d. bus rengiama Paryžiuje (Prancūzija) ir prasidės 09:30 val. vietos laiku. FIA pranešė, jog sprendimą bus stengiamasi priimti kaip įmanoma greičiau.

Ne paslaptis, jog „Mercedes“ ekipa yra kviečiama į apklausą, nes yra kaltinama pažeidusi taisykles, kadangi bandymuose naudojo šių metų automobilį.

Tačiau, kokiu pagrindu yra pateikti kaltinimai bandymuose taip pat dalyvavusiai „Pirelli“, kol kas nėra aišku. Italų kompanija yra vienintelė padangų tiekėja F-1 ir čempionate su niekuo nekonkuruoja. Spėjama, jog „Pirelli“ gali būti pažeidusi sąlygas kontrakto, kurį yra pasirašiusi su FIA.