„2008-ieji buvo ypatingi, tačiau jausmai, kuriuos jaučiu dabar, yra aukščiau visko. Sunku kalbėti. Noriu padėkoti visiems: sirgaliams, šeimai, komandai. Ačiū.“

L. Hamiltonas pasidžiaugė puikiai pavykusiu startu, kurio metu sugebėjo iš antros pozicijos pakilti į pirmą. Britas taip pat apgailestavo, kad finalinėse varžybose nepasisekė pagrindiniam jo varžovui bei komandos draugui Nico Rosbergui.

„Tai buvo geras startas. Turbūt geriausias kokį esu turėjęs. Kvalifikacija nebuvo tobula, tačiau lenktynėse viską padarėme gerai. Šiemet su Nico turėjome puikią dvikovą. Tarpusavyje kovojome visus metus. Pirmą kartą susitikome 1997 m. ir visada galvojome apie tai, kad vieną dieną abu kovosime dėl titulo. Jis garbingai pasielgė ir pasveikino mane. Jis tiesiog atėjo į kambarį ir pasakė, kad gerai pasirodžiau šios dienos lenktynėse“, - sakė L. Hamiltonas.

N. Rosbergas: esu labai nusivylęs

Kovą dėl F-1 čempiono titulo Abu Dabyje pralaimėjęs Nico Rosbergas neslėpė nusivylimo. Tiesa, sportininkas pripažino, kad pagrindinis jo varžovas bei komandos draugas Lewisas Hamiltonas puikiai atliko savo darbą ir dėl to pelnytai tapo čempionu.

Vokietis triumfavo vakar vykusioje kvalifikacijoje. Tačiau po ne itin gero starto, jau pirmame posūkyje nukrito į antrą poziciją. Sportininkas stengėsi nepaleisti varžovo ir bandė kovoti iki galo. Vis dėlto N. Rosbergui koją pakišo technikos problemos, kurios palaidojo visas viltis pirmą kartą tapti F-1 čempionu.

„Esu labai nusivylęs. Lewisas nusipelnė būti čempionu. Tai kas nutiko man, tam neturėjo įtakos. Tai nieko nepakeitė, tad neverta toliau apie tai kalbėti“, - po lenktynių sakė N. Rosbergas.

Lewisas Hamiltonas ir Nico Rosbergas

„Jis tiesiog geriau padirbėjo nei aš. Gera žinia ta, jog per pastaruosius porą metų tapau geresniu pilotu kvalifikacijoje. Iki čempiono titulo man trūko visai nedaug. Gaila, kad viskas baigėsi kitaip nei to norėjau. Didžiuojuosi tuo, jog esu čia kartu su šia komanda.“

N. Rosbergo teigimu, net ir tuo metu, kai susidūrė techninėmis problemomis, jis vis dar turėjo vilčių tapti čempionu: „Ilgą laiką tikėjau, kad galiu tapti čempionu. Visada egzistavo maža tikimybė, kad kažkas gali nutikti Lewiso automobiliui. Niekada nepasidaviau ir spaudžiau iki galo, štai kodėl norėjau finišuoti.“

„Tai buvo intensyvi, tačiau puiki dvikova. Lenktyniauju dėl tokių kovų. Lewisas šiemet buvo geriausias. Didžiąją sezono dalį visa ši kova buvo tikrai maloni.“

Su „Ferrari“ atsisveikinantis F. Alonso tikėjosi geresnio rezultato

Paskutinėse sezono lenktynėse devintas finišo liniją kirtęs Fernando Alonso neslėpė nusivylimo tokiu rezultatu. „Ferrari“ ekipą paliekantis ir kitais metais greičiausiai į „McLaren“ sugrįšiantis sportininkas sakė, jog su komanda norėjo atsisveikinti finišuodamas aukštesnėje pozicijoje.

„Tokiais atvejais tikiesi bent užlipti ant apdovanojimų pakylos. Žinojau, kad bus sunku. Iš dalies tai parodo kokie mums tai buvo metai. „Ferrari“ palieku su dvejopais jausmais. Šioje komandoje yra daug puikių žmonių“, – sakė F. Alonso.

Fernando Alonso

„Tai buvo maloni patirtis, tačiau mane domina geresni rezultatai, nei devinta vieta. Greitai sužinosite kur lenktyniausiu kitais metais.“

Ispanijos žiniasklaida skelbia, kad F. Alonso šį savaitgalį Ispanijos karaliui jau prasitarė, jog kitais metais sugrįš į „McLaren“ ekipą.

S. Vettelis dėkoja „Red Bull“ ir yra pasirengęs naujam etapui

Sekmadienį Abu Dabyje Sebastianas Vettelis baigė ilgametį ir ypač sėkmingą bendradarbiavimą su „Red Bull“ komanda. 2009 metais į „Red Bull“ ekipą iš dukterinės „Toro Rosso“ komandos persikėlęs vokietis pasiekė stulbinančių rezultatų. Jis tapo jauniausiu istorijoje „Formulės-1“ čempionu, iš viso net keturis kartus laimėjęs F-1 pirmenybės.

Per ši laikotarpį S. Vettelis iškovojo 45 „pole“ pozicijas, 39 kartus lenktynių finišą kirto pirmas, praėjusį sezoną nugvelbdamas net 13 pergalių. Nuo etapo Belgijoje sportininkas daugiau niekam neleido laimėti.

Visgi šis sezonas 27-erių pilotui nebuvo pats sėkmingiausias. S. Vettelis liko savo komandos draugo Danielio Ricciardo šešėlyje ir bendroje įskaitoje liko penktas. Jam taip pat nepavyko nė karto laimėti etapo.

Tuo metu Abu Dabyje kartu su D. Ricciardo vokietis buvo diskvalifikuotas po kvalifikacijos važiavimų, mat „Red Bull“ automobilio priekinė dalis neatitiko reglamento. Abu sportininkai lenktynes pradėjo iš techninės aptarnavimo zonos.

Sebastianas Vettelis

„Jaučiau, kad galėjau pasirodyti geriau, bet, kai užstrigau už Kevino, buvo labai sunku. Dėl to negaliu būti pilnai patenkintas. Kai lenktyniauji, nori finišuoti kaip įmanoma aukščiau, o šiandien tikrai tą galėjome padaryti“, – po lenktynių, kuriose užėmė aštuntą vietą, kalbėjo S. Vettelis.

„Manau, kad paskutiniai šešeri metai buvo neįtikėtina kelionė. Akivaizdu, kad kai pradėjome dirbti, nesitikėjome keturių pasaulio čempiono titulų asmeninėje ir komandinėse įskaitoje paeiliui.“

„Privalai pažinti žmones ir išlaikyti gerus santykius su jais ilgą laiką. Kartu išgyveni sėkmingas ir ne tokias sėkmingas dienas, iš to daug ko išmokau“, – mintimis dalijosi S. Vettelis.

„Noriu padėkoti „Red Bull“ ir komandai už viską, ką jie padarė. Aš jų pasiilgsiu. Jaučiuosi pasirengęs kitam žingsniui“, – pridūrė vokietis.

Kitąmet S. Vettelis vairuos „Ferrari“ automobilį. Su italų komanda sportininkas pasirašė trejų metų sutartį. Pirmą kartą itališką automobilį S. Vettelis išbandys tik kitų metų vasarį vyksiančiuose bandymuose.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)