„Tai, jog santykiai tarp Fernando ir „Ferrari“ komandos nutrūko, yra normalu. Juk per penkerius metus taip ir nebuvo iškovotas čempiono titulas. Ir F. Alonso, ir „Ferrari“ nori nugalėti lenktynėse ir iškovoti titulus. Tad logiška, kad šis bendradarbiavimas baigėsi“, - sakė J. Trulli.

Tačiau šiuo metu su savo komanda „Formulės-E“ čempionate dalyvaujantis Jarno nemano, jog F. Alonso gali tikėtis geresnių rezultatų perėjęs į „McLaren“ komandą: „Tik „Mercedes“ komanda šiuo metu būtų geresnis pasirinkimas. Nėra iš ko rinktis, nes „Formulės-1“ kokybė yra smarkiai suprastėjusi. Yra tik kelios ekipos, kurios turi pakankamai lėšų ir gali tobulinti variklius ir automobilius.“

„Dabar Fernando situacija yra sunki. Su ja nėra lengva susitaikyti ir pačiam F. Alonso, nes jis nori kovoti dėl pergalių. Bet aš manau, kad su „McLaren“ Fernando turės dar vieną sunkų sezoną. Aš jam to nelinkiu, bet atrodo, kad sezonas nebus geras“, – kalbėjo J. Trulli.

Italas pridūrė, kad variklių tobulinimo situacija su naujuoju „McLaren“ tiekėju „Honda“ tik dar labiau apsunkins padėtį. „Šiuo metu vienintelis geras dalykas yra tai, jog Fernando gaus gerą atlyginimą. Bet iš techninės pusės, nemanau, kad „McLaren“ galės prilygti dviems - trims geriausioms ekipoms“, - sakė Jarno.

J. Trulli yra įsitikinęs, kad 2015 m. ir vėl dominuos „Mercedes“: „Jie turi didžiulį pranašumą ir niekam nepavyks jų pavyti. Manau, kad pernai jie dar neatskleidė viso savo potencialo.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.