Nepaisant to, nėra jokių garantijų, kad 46-erių vokietis kada nors bus toks, koks buvo iki nelaimingo incidento.

Kuomet M. Schumacheris iš ligoninės buvo parvežtas į namus, esančius Šveicarijoje, prie Ženevos ežero, jo šeima atsitvėrė tylos siena – apie buvusio lenktynininko sveikatos būklę nebuvo pranešama jokių žinių.

Tačiau žinoma, kad vokietis vis dar negali vaikščioti ir sunkiai suvokia jį supančią aplinką.

„Progresas – skausmingai lėtas“, – teigia situaciją žinantis asmuo. – „Horizonte nėra matyti jokio stebuklo.“

M. Schumacheriu rūpinasi 15 daktarų komanda, kuriai vadovauja profesorius Jeanas-Francois Payenas.

Viena pagrindinių jo užduočių – kontroliuoti žmonos Corinnos ir 15-mečio sūnaus Micko bei 17-metės dukters Ginos-Marios lūkesčius.

„Kas kankina visuomenę, tas kankina ir šeimą – progresas yra lėtas ir abejotinas“, – sako neurologijos ir stuburo chirurgas bei sporte patirtų galvos traumų ekspertas Peteris Hamlynas.

Šis specialistas sėkmingai išgydė smegenų pažeidimus patyrusį boksininką Michaelį Wtsoną, kuomet jį 1991 metais kovoje dėl pasaulio čempiono titulo nokautavo britas Chrisas Eubankas.

„Jeigu pažiūrėsime į kelių galvos traumas patyrusių ir sėkmingai atsigavusių žmonių istorijas – ne visiems taip pasiseka – visuomet reikia lauki kelerius metus.“

„Pirmieji mėnesiai lemia išgyvenimo klausimą. Palaipsniui tos svaitės ir mėnesiai atsako į klausimą, kokia bus išgyvenimo kokybė.

Tai tarsi amerikietiški kalneliai – jeigu M. Schumacherį ir jo šeimą tie kalneliai veža į gerąją pabaigą, tai šiuo metu jie apsistoję ties blogąją kelio dalimi“, – sakė specialistas.

Gydytojas taip pat gyrė buvusio lenktynininko žmoną Corinną: „Ji demonstruoja itin išskirtinę valią. Ji supranta padėties rimtumą ir dar ilgą jų laukiantį kelią. Ji į visus dalykus žiūri labai aiškiai ir stengiasi dėl savo vyro padaryti viską, ką tik gali“, – pridėjo P. Hamlynas.

F-1 lenktynių legenda patyrė sunkią galvos traumą Prancūzijos Alpėse nusprendęs slidinėti už trasos ribų. Krisdamas jis galva trenkėsi į uolą.

Nuo pražūties M. Schumacherį išgelbėjo šalmas, kuris nuo smūgio net suskilo. Nuskraidintas į ligoninę vokietis buvo panarintas į dirbtinę komą, kurioje praleido beveik pusmetį.

Nors 46-erių jau yra pabudęs komos, bet paralyžiuotas ir savo dienas leidžia neįgaliojo vežimėlyje. Vokietis nekalba, jį kamuoja problemos su atmintimi.Tačiau jis jau gali komunikuoti akimis. Kiek anksčiau buvo pranešta, kad kuomet išgirsta savo žmonos ir vaikų balsus, vokietis pravirksta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)